Εύκολη μηλόπιτα της Χρύσας

Υλικά
Ζύμη
260 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
172γρ βούτυρο από το ψυγείο
90 γρ. Ζάχαρη
1 κρόκος αυγού
1κουτ σούπας κονιάκ( προεταιτικά)
1 κουτ γλυκού μπέικιν
2 βανίλιες
ξύσμα απο1 λεμονι
Γέμιση
1 κιλό μήλα
40 γρ ζάχαρη
1 κουτ γλυκού κανέλα
1 κουτ γλυκού γαρίφαλο
1 ασπράδι χτυπημένο σε μαρέγκα
100 γρ λιωμένο βούτυρο
Καρυδόψιχα
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν κ τις βανιλιες ,προσθέτουμε τη ζάχαρη κ τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι έπειτα προσθέτουμε το βουτυρο και ανακατεύουμε με το μίξερ προσθέτουμε ανακατεύοντας τον κρόκο με το κονιάκ.
Ζυμώνουμε ώσπου να γίνει μια μαλακή ζύμη, τυλιγουμε σε μια μεμβράνη κ τη βάζουμε στο ψυγείο μια ώρα να ξεκουραστεί.
Ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο και το βάζουμε σε ένα βουτυρωμένο κ αλευρωμένο ταψί 25 εκ. Προσέχουμε να ανεβάσουμε τη ζύμη κ στα τοιχώματα του ταψιού.
Όλα τα υλικά της γέμισης εκτός από το βούτυρο τα βάζουμε μαζί κόβουμε τα μήλα φέτες κ τα ανακατευουμε με την γέμιση ( μαρέγκα κανέλα γαρίφαλο καρύδια ζάχαρη )
Τα βάζουμε πάνω στην ταρτα λιώνουμε το βούτυρο το ρίχνουμε από πάνω και ψήνουμε στους 180 για περίπου 45 λεπτά έπειτα το ανεβάσουμε στους 200 για άλλα 10 λεπτά περίπου.
Το ταψι μας να ειναι 25 εκ βουτυρωμενο κ αλευρωμενο.
Στη φωτό έχω κάνει διπλή δόση