Κοτόπουλο με γκουακαμόλε και αραβική πίτα

Επιτέλους καλοκαίρι! Και για να μπούμε λίγο στο κλίμα, ιδού μια δροσερή πρόταση!

 

Για 2 άτομα:

 

  • 1 στήθος κοτόπουλο
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 κρεμμύδι

 

  • 1 αβοκάντο
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1 λάιμ
  • 1 ντομάτα σε κύβους χωρίς σπόρια
  • κάτι καυτερό

 

Extras

  • 1 αραβική πίτα
  • γιαούρτι
  • πράσινη σαλάτα

 

Για το κοτόπουλο: Κόβουμε το κοτόπουλο σε κύβους ή ακόμα καλύτερα σε λεπτές λωρίδες (μα πώς τα χοντρόκοψα έτσι εγώ?) και αλατοπιπερώνουμε. Με ελάχιστο λάδι το ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι, και μόλις γίνει προσθέτουμε λίγο ακόμα λάδι, τις πιπεριές και το κρεμμύδι κομμένα σε μεγάλα κομμάτια. Ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσουν και αυτά.

 

Για την γκουακαμόλε: Χμμ εδώ η υφή και η γεύση εξαρτάται από τα γούστα... Αν θέλετε κρεμώδη υφή και σας τύχει κανένα αβοκάντο τούβλο και όχι πολύ ώριμο να λιώνει σαν τη βραστή πατάτα με το πηρούνι, τρίψτε το στον τρίφτη και μετά λίγο-λίγο χτυπήστε το στο κλασικό μιξεράκι (προσοχή ΚΟΛΑΕΙ!). Εμ, τι να κάνουμε, εδώ στο Ελλάντα δεν έχουμε μάθει να διαλέγουμε τα καλά τα αβοκάντο... Προσθέτουμε το χυμό από το lime, την ντομάτα κομένη κυβάκια, αλάτι, πιπέρι και κάτι καυτερό (καυτερή πιπεριά, ταμπάσκο, καγιέν...). Όποιος αγαπάει τον κόλιαντρο ας βάλει, εγώ γιοκ!

Σερβίρουμε πάνω σε μια αραβική με γιαούρτι (must) και λίγη πρασινάδα (not so must).

 

TIPS: Εγώ έφτιαξα την γκουακαμόλε αποβραδίς αλλά τη σκέπασα με διάφανη μεμβράνη (όπως κάνει ο Παρλιάρος με τις κρέμες) γιατί αλλιώς μαυρίζει!

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ