Υπέροχο αλμυρό κέικ!

350 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου (να είναι πολύ μαλακό) + επιπλέον για το ταψί

50 γρ. ζάχαρη καστανή, κρυσταλλική

6 αυγά

390 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του  επιπλέον για το ταψί

250 γρ. φέτα , τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια

100 γρ. γάλα φρέσκο

200 γρ. ντοματίνια

200 γρ. ελιές, απύρηνες

1 πιπεριά μικρή (κατά προτίμηση κέρατο), ψιλοκομμένη ρίγανη, λίγη ξερή ή φρέσκια ή θυμάρι

 

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη και τα αυγά. Προσθέτουμε το αλεύρι το γάλα και στο τέλος την φέτα, τα ντοματίνια, την πιπεριά και τις ελιές. Προσθέτουμε λίγη ρίγανη ή θυμάρι. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 24 εκ. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με επιπλέον ρίγανη (ή θυμάρι) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 50 λεπτά.

 

Μια συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου

(0) Σχολιάστε
(1) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ