Κέικ βανίλιας με σοκολάτα!

Μια συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου που την πείραξα!

 

250 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο + λίγο για τη φόρμα

400 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο για τη φόρμα

1 κ.γ Βανίλια

4 αβγά

250 γρ. ζάχαρη

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

100 γρ. σταγόνες σοκολάτας

Κουβερτούρα πραλίνα για επικάλυψη 

 

Μερίδες: 8-10,

Προετοιμασία: 20΄,

Ψήσιμο: 1 ώρα

 

Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα αβγά με τη ζάχαρη για 5-6 λεπτά, έως ότου αφρατέψουν πολύ καλά και ασπρίσουν. Κατόπιν ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο ζεστό  ανακατεύουμε με μια μαρίζ και προσθέτουμε το αλεύρι  το μπέικιν και τη βανίλια κοσκινισμένα. Στο τέλος ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε μια τελευταία φορά. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ. Αδειάζουμε εκεί το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για μισή ώρα και στους 160°C για άλλη μισή ώρα.

Για την επικάλυψη:Λιώνουμε την κουβερτούρα πραλίνας με λίγο βούτυρο 

και αλείφουμε το κρύο κέικ.

 

Tip:Στην αυθεντική συνταγή ο Παρλιάρος είχε ξύσμα από ένα πορτοκάλι και το 

βούτυρο ήταν λιωμένο αλλά κρύο ετσι ώστε να παραμείνουν οι σταγόνες και να μη λιώσουν.

Επίσης για επικάλυψη είχε ζάχαρη άχνη!  

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ