ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ

Υλικά:

 

1 κιλό φράουλες, πλυμένες,

καθαρισμένες και κομμένες στα 2

(ή στα 4, αν είναι μεγάλες)

500 γρ. ζάχαρη

 

Δαδικασία:

 

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε απαλά τη ζάχαρη με τις φράουλες. Τις αφήνουμε κατά μέρος για 30-60 λεπτά. Αυτό βοηθάει να βγάλουν τους χυμούς τους κι έτσι δεν θα χρειαστεί να προσθέσουμε νερό στο βράσιμο. Τις αδειάζουμε σε μια κατσαρόλα. Αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά μέχρι να διαλυθούν σχεδόν μέσα σε ένα πυκνό σιρόπι. Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα, τα κλείνουμε ερμητικά με το καπάκι και τα τοποθετούμε ανάποδα, έτσι ώστε η μαρμελάδα να «σφραγίσει» το άνοιγμα και να μην μπορεί να μπει αέρας. Με αυτό τον τρόπο γίνεται σωστή κονσερβοποίηση. Μόλις κρυώσει το βάζο, το αποθηκεύουμε στο ντουλάπι. Διατηρείται για πάρα πολύ καιρό, αρκεί να έχει γίνει σωστά η διαδικασία. Όταν όμως ανοίξουμε τη μαρμελάδα, τη βάζουμε στο ψυγείο.

 

Tip:μπορείτε να προσθέσετε  χυμό από μισό

λεμόνι και βανίλια.

(0) Σχολιάστε
(1) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ