RUSSIAN BISKVIT WITH APPLES

Υλικά

 

130 γρ.αλεύρι  όλες τις χρήσεις

4 αυγά χωρισμένα 

1κουτ.γλυκού βανίλια

1κουτ.γκυκού μπέικιν

110 γρ.βούτυρο από το ψυγείο

5 μήλα κομμένα σε λεπτές φέτες

200γρ.ζάχαρη κρυσταλλική

 

Εκτέλεση

 

-Βάζουμε τα ασπράδια σε ένα μπολ μαζί

με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το μίξερ στη 

μεσαία ταχύτητα μέχρι να έχουμε ένα απαλό μείγμα 

σαν κρέμα.Ρίχνουμε έναν έναν τους κρόκους 

και τη βανίλια κ συνεχίζουμε το χτύπημα.

-Ρίχνουμε το μπέικιν στο αλευρι το ανακατεύουμε να πάει παντού 

και τα ρίχνουμε στο μείγμα των αυγών που έχουμε χτυπήσει με τη ζάχαρη 

ανακατεύοντας απαλά από κάτω προς τα πάνω μέχρι να ομογενοποιηθούν

τα υλικά.

-Βάζουμε το βούτυρο με τα μήλα σε ένα ταψάκιω 23 εκ σε προθερμασμένο 

φούρνο στους 175βαθ. και ψήνουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο, αφού λιώσει 

βγάζουμε το ταψάκι από το φούρνο ανακατεύουμε απαλά το λιωμένο βούτυρο 

με τα μήλα να πάει παντού τα στρώνουμε ομοιόμορφα κ από πάνω ρίχνουμε το μείγμα αλευριού. Ψήνουμε 25-30 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει χρώμα καφέ- χρυσό. Το βγάζουμε το αφήνουμε να κρυώσει και το γυρνάμε ανάποδα να έρθουν 

τα μήλα προς τα πάνω.

 

 

(0) Σχολιάστε
(1) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ