ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ ΚΕΪΚ ΜΕ ΒΥΣΣΙΝΑ

  ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ ΚΕΪΚ ΜΕ ΒΥΣΣΙΝΑ  

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ:

- 200 γρ. βούτυρο

-250 γρ. ζάχαρη

-ξύσμα από 1 πορτοκάλι

- 4 αυγά  

-170 γρ. αλεύρι

- 180 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη 

-1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ

-1 κονσέρβα βύσσινα

- 1 κουτ. σούπας αμύγδαλο φιλέ

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:

 

- 300 γρ. ζάχαρη

- 75 γρ. νερό

- ξύσμα από 1 πορτοκάλι

-χυμός από  1 πορτοκάλι  

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

 

Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και το ξύσμα και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. Ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αμύγδαλο και ανακατεύουμε απαλά. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 24 εκατοστών. Απλώνουμε από πάνω τα βύσσινα, πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο φιλέ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά. Βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη και τον χυμό πορτοκαλιού για 2 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα. Με το σιρόπι ζεστό σιροπιάζουμε το ζεστό κέικ. Σερβίρουμε σε κομμάτια.

(0) Σχολιάστε
(1) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ