Πεντανόστιμες ατομικές τυρόπιτες

Εύκολες πεντανόστιμες ατομικές τυρόπιτες 

 

 

Για τη ζύμη

 

500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

200 γρ. ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο 

200 γρ. γάλα φρέσκο πλήρες 

1 κουτ. μπέικιν

αλάτι

 

Για τη γέμιση 

 

450-500 γρ. φέτα

1 αυγό χτυπημένο 

πιπέρι 

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 

 

Ζύμη 

 

Βάζουμε το αλευρι σε μια λεκάνη ανοίγουμε

ένα λάκο και βάζουμε τα υπόλοιπα υλικα

ζυμώνουμε,τυλίγουμε τη ζύμη με μία μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ωρα περίπου να ξεκουραστεί για να μπορούμε να την ανοίξουμε εύκολα.

Έπειτα τη βγάζουμε αλευρώνουμε τον πάγκο μας κόβουμε τη

ζύμη σε μπάλες,αν χρειαστεί κι άλλο αλεύρι προσθέτουμε

δεν πρέπει να κολλάει στα χέρια αλλά να είναι λαδερή.

Τα ανοίγουμε σε φύλλο κ προσθέτουμε τη γέμιση.

Τα αλείφουμε με γάλα για να πάρουν χρώμα.

Ψήνουμε στις αντιστάσεις στην προτελευταία σχάρα

μέχρι να ροδίσουν στους 180-190 βαθ ανάλογα το φούρνο.

 

Γέμιση 

 

Λιώνουμε τη φέτα προσθέτουμε το χτυπημένο αυγό το

πιπέρι και ανακατεύουμε.

 

 

Tips: στη γέμιση βάζετε δύο ειδών τυριά, ότι σας αρέσουν

επίσης μπορείτε να βάλετε και άνηθο για μυρωδιά.

 

 

(0) Σχολιάστε
(1) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ