Γιουβαρλάκια με αυγολέμονο

750 γρ. κιμά

½ φλ. βούτυρο

½ φλ. ρύζι

½ φλ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι

2 αβγά

3 κ.σ ψιλοκομμένος μαϊντανός

2 λεμόνια

αλάτι

πιπέρι

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 

 

 

Βάζουμε τον κιμά σε λεκάνη και

προσθέτουμε

το ρύζι αφού

το έχουμε πλύνει καλά,το κρεμμύδι,

το μαϊντανό, το ένα ασπράδι,χυμό λεμονιού,

αλάτι και πιπέρι, ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά.

Βάζουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο

να λιώσει. Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια και τα

τοποθετούμε

στην κατσαρόλα. Μετά τα σκεπάζουμε με ζεστό νερό.

Εγώ έβαλα παραπάνω για να βγουν ζουμερά, τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά και να μείνουν με όσο ζουμί θέλουμε. Χτυπάμε τους 2 κρόκους και το 1 ασπράδι

με το χυμό του λεμονιού, προσθέτουμε

ζουμί από τα γιουβαρλάκια για να

ζεσταθεί το μείγμα και περιχύνουμε τα γιουβαρλάκια. Ανακινούμε την κατσαρόλα σε σιγανή

φωτιά για να δέσει η σάλτσα.

 

(0) Σχολιάστε
(1) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ