Κερκυραϊκή Παστιτσάδα

 

1 κιλό μοσχάρι

1 νεροπότηρο λάδι 

2-3 ποτήρια νερό για το βράσιμο

2 ξυλάκια κανέλα 

4 γαρίφαλα

2-3 φύλλα δάφνης 

2  κρεμμύδια μεγάλα ξερά

1 ποτήρι νερού κόκκινο κρασί

αλάτι και πιπέρι 

πελτές τομάτας

 

Από τότε που έκανα αυτό το φαγητό στο σπίτι έχει πλέον καθιερωθεί!

κάθε Σαββατοκύριακο το φτιάχνω για την οικογένεια  κ τους φίλους!

 

Παίρνουμε 1 κιλό μοσχάρι,

το κόβουμε σε μερίδες και το τσιγαρίζουμε  

με το ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει.

 Βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα αφού

το έχουμε τσιγαρίσει και στο  ίδιο λάδι τσιγαρίζουμε 2 μεγάλα

ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Τα σβήνουμε με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.

Αφού έχουν ροδίσει τα κρεμμύδια, βάζουμε το κρέας πάλι στην κατσαρόλα,

προσθέτουμε 2-3 ποτήρια νερό,4-5 γαρίφαλα,

2-3 φύλλα δάφνης και δύο ξυλάκια κανέλας και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.    

Αφού μαλακώσει,

προσθέτουμε τοματοπελτέ,

αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι το

φαγητό να μείνει με τη σάλτσα του.  

 

 

*Σερβίρουμε με ζυμαρικά της αρεσκείας μας,

κατά προτίμηση χοντρά μακαρόνια και τριμμένο τυρί.  

*Όσο αφορά τα μακαρόνια τα βράζουμε αλλά δεν τα ζεματάμε βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα με λίγη σάλτσα και αφού βράσουν ( τα μακαρόνια) τα ρίχνουμε στη σάλτσα του κρέατος.

*μπορεί κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος να χρειαστεί λίγο νερό καλύτερα όμως να το αποφύγουμε.

* το μυστικό είναι σιγανό τσιγάρισμα και να μη βάλουμε πάρα πολύ νερό.

 

 

 

(0) Σχολιάστε
(1) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ