Ο καλύτερος σοκολατο πορτοκαλένιος χαλβάς με σιμιγδάλι

Σιμιγδαλένιος χαλβάς με πορτοκάλι 

 

Για το χαλβά

 

400γρ.σιμιγδάλι χονδρό

240γρ.ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο  

 

Σιρόπι 

 

400γρ.ζάχαρη

800γρ.νερό

ξυλάκια κανέλας 

ξύσμα πορτοκάλι 

χυμός από δύο πορτοκάλια 

τις φλούδες από τα πορτοκάλια που τις χρησιμοποιούμε για ντεκόρ

1 βανίλια 

 

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι και το σιμιγδάλι τα τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς για 30 λεπτά για να μην καεί το σιμιγδάλι.

*Αν είναι πολύ χαμηλή η φωτιά γίνεται ο χαλβάς μας άσπρος.

Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό με τη ζάχαρη και τα υπόλοιπα υλικά για το σιρόπι,αφού ζεσταθεί,αφαιρούμε τα ξυλάκια κανελας τις φλούδες  και το αδειάζουμε στο καβουρδισμένο σιμιγδάλι . Ανακατεύουμε εώς ότου σωθεί το νερό και μείνει ένα σφιχτό μείγμα.Αδειάζουμε σε μία φόρμα της αρεσκείας μας ή σε ατομικά φορμάκια,αφήνουμε να κρυώσει,ξεφορμάρουμε.

Πασπαλίζουμε με κανέλα ή γλάσο σοκολάτας.

 

*250 γρ σοκολάτα και 50 γρ. βούτυρο τα λιώνουμε σε μπεν μαρί.

(0) Σχολιάστε
(1) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ