Σιμιγδαλένιος χαλβάς με πορτοκάλι

 

400γρ.σιμιγδάλι χονδρό

240γρ.ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο

κανέλα για το πασπάλισμα

 

Σιρόπι 

 

400γρ.ζάχαρη

800γρ.νερό

ξυλάκια κανέλας 

ξύσμα πορτοκάλι 

χυμός από δύο πορτοκάλια 

τις φλούδες από τα πορτοκάλια που τις χρησιμοποιούμε για ντεκόρ

1 βανίλια   

 

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι και το σιμιγδάλι τα τοποθετούμε σε πολύ χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς για 30-40 λεπτά.Αυτό κάνει το χαλβά λευκό γι αυτό θέλει και χαμηλή φωτιά.Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό με τη ζάχαρη και τα υπόλοιπα υλικά για το σιρόπι και το αδειάζουμε στο καβουρδισμένο σιμιγδάλι . Ανακατεύουμε εώς ότου σωθεί το νερό και μείνει ένα σφιχτό μείγμα.Αδειάζουμε σε μία φόρμα της αρεσκείας μας ή σε ατομικά φορμάκια,αφήνουμε να κρυώσει,ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με κανέλα.

(0) Σχολιάστε
(2) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ