Φανταστικά ατομικά κέικ πορτοκαλιού με σταγόνες ή φλούδες σοκολάτα

120γρ Σπορέλαιο 

1 πορτοκάλι (βιολογικό – ακέρωτο)με τη φλούδα ολόκληρο χωρίς κουκούτσια 

1 μεγάλο αυγό

1 πρέζα αλάτι

120 γρ Χυμός απο πορτοκάλι 

300 γρ Ζάχαρη άχνη 

120γρ σταγόνες σοκολάτας ή φλούδες

200 αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.γλ. σόδα μαγειρικής

1 βανίλια 

 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160oC,- στον αέρα-. Βουτυρώνουμε θήκες για ατομικά κεικ

Πλένουμε το πορτοκάλι και το κόβουμε σε 4 κομμάτια.

Έπειτα το βάζουμε στο μπλέντερ με το λάδι , το χυμό, το αυγό και το αλάτι. Τα αλέθουμε καλά να γίνουν κρέμα.

Κοσκινίζουμε το αλευρι με το μπέικιν τη σόδα  την άχνη  κ τη βανίλια,

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, (αφού τα έχουμε κοσκινίσει)

και με κουτάλι ανακατεύουμε. Κάνουμε λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε τα υγρά υλικά. Ανακατεύουμε απαλά, ίσα να ενωθούν (μην παραδουλεύετε το μείγμα για να έχετε αφράτο αποτέλεσμα).

Προσθέτουμε τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε απαλά. Γεμίζουμε τις θήκες αφού πρώτα τις βουτυρώσουμε-αν χρησιμοποιήσουμε σιλικόνης δε χρειάζονται βουτύρωμα θα περιμένουμε όμως να κρυώσουν πολύ καλά για να τα ξεφορμάρουμε-τα γεμίζουμε λοιπόν κατά 

τα 3/4 και ψήνουμε, - στον αέρα-να ροδίσουν, για περίπου 20΄-25΄μέχρι να ροδίσουν.

(0) Σχολιάστε
(5) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ