Λεμονόπιτα

Για την πίτα

 

3 λεμόνια μεσαίου μεγέθους, (ακέρωτα, βιολογικά)

300 γρ. ζάχαρη άχνη

6 αυγά

400 γρ.αλεύρι

300 γρ.βούτυρο

1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 βανίλια

 

Για το σιρόπι

 

χυμός 2 λεμονιών και το ξύσμα από 1 λεμόνι

50 γρ. ζάχαρη

 

Κοσκινίζουμε πάνω σε μια λαδόκολλα το αλεύρι με το μπεικιν κ τα αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τα 200 γρ ζάχαρη κ χτυπάμε με το φτερό σε μέτρια ταχύτητα για 2-3 λεπτά εώς ότου μαλακώσει το βούτυρο και γίνει σαν κρέμα.

Προσθέτουμε ένα ένα τ αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα για αρκετά λεπτά,εώς ότου γίνει ένα πολυ αφράτο μίγμα.

Επειτα προσθέτουμε και το κοσκινισμένο αλεύρι.

Ανακατευουμε να ενσωματωθεί καλά.

 

Πλένουμε καλά τα λεμόνια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό (ολόκληρα, μαζί με τη φλούδα).

Τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου έως ότου μαλακώσουν.

Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Τα τεμαχίζουμε και αφαιρούμε τα κουκούτσια.

Τα ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με 100 γρ. από τη ζάχαρη και τα πολτοποιούμε.

Επειτα βάζουμε τον πολτό λεμονιού στο μίγμα του αλευριού.

Ανακατευουμε να ενσωματωθεί καλά.

 

Βουτυρώνουμε κ αλευρώνουμε ένα ταψί 23 εκ , ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθ.

 

Σιρόπι: Βάζουμε το χυμό, τη ζάχαρη και το ξύσμα σε μία κατσαρόλα και την τοποθετούμε στη φωτιά. Οταν η ζάχαρη λιώσει και αρχίσει το μείγμα να βράζει, κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

 

Σερβίρισμα: Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε κάθε κομμάτι με άχνη ζάχαρη και περιχύνουμε με λίγο από το σιρόπι.

 

Μέσα στο σιρόπι μπορείτε να καραμελώσετε φέτες λεμονιού αφού κρυώσει.

(0) Σχολιάστε
(1) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ