Μωσαϊκό ( γλυκό σαλάμι)

ΜΩΣΑΪΚΟ (ΣΑΛΑΜΙ ΓΛΥΚΟ)

 

ΥΛΙΚΑ:

 

450 γρ. μπισκότα digestive ή petit beurre

250 γρ. γάλα

180 γρ. ζάχαρη

125 γρ. βούτυρο

60 γρ. κακάο

30 γρ. ρούμι

 

Σε ένα μπολ χονδροκόβουμε τα μπισκότα.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη και το βούτυρο τεμαχισμένο σε μικρά κομμάτια και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.

Ανακατεύουμε έως ότου το βούτυρο και η ζάχαρη λιώσουν χωρίς να βράσουν. Προσθέτουμε το κακάο και το ρούμι.

Ανακατεύουμε και αδειάζουμε πάνω από τα μπισκότα.

Αδειάζουμε το μείγμα σε μία λαδόκολλα και το τυλίγουμε σε ρολό (σαλάμι). Αφήνουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες πριν το σερβίρουμε ή μπορούμε να το αφήσουμε 1 ώρα στην κατάψυξη.

(0) Σχολιάστε
(2) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ