Φανουρόπιτα

ΥΛΙΚΑ

 

320γρ .ηλιέλαιο

320γρ χυμός πορτοκάλι

340 γρ ζάχαρη άχνη

560 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουτ.γλυκου μπέικιν πάουντερ

1 κουτ.γλυκού κανέλα σε σκόνη

100γρ.σταφίδες ξανθές

100 γρ. καρύδια ψιλοκομμενα

1 κουτ. γαρίφαλο τριμμένο.

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180βαθ. Λαδώνουμε κ αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 25εκ Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ το ηλιέλαιο,τ ο χυμό και κατόπιν τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά με το χέρι κ αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί. Ψήνουμε την πίτα 45-50λεπτά γύρω στους 170-175 βαθ Την αφήνουμε να κρυώσει και την ξεφορμάρουμε.

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ