Ταρτα με γέμιση σοκολάτα

ΥΛΙΚΑ( για 2 ταρτες 24 εκ)

 

300γρ αλεύρι για ολες τις χρήσεις

100γρ ζάχαρη αχνη

1 αυγό μεσαίο

200 βούτυρο αγελάδος από το ψυγείο

 

ΓΕΜΙΣΗ

 

250γρ κουβερτουρα ψιλοκομμενη

350 γρ γάλα πλήρες

1 σφηνάκι κονιάκ

2 κουτ σούπας κόρνερ φλαουρ

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

 

ΖΥΜΗ ΣΑΜΠΛΕ

 

Κοσκινιζουμε αλεύρι κ ζάχαρη αχνη, κάνουμε μια λακκούβα στη μέση κ προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικα εκτός το βούτυρο.

Κόβουμε το βούτυρο σε κομμάτια το ρίχνουμε στον κάδο με τα υπόλοιπα υλικα.

Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με το φτερό.

Η ζύμη θα πρέπει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.

Απλώνουμε μια διαφανη μεμβράνη βάζουμε τη ζύμη πάνω κ την απλωνουμε κάπως με τα δάχτυλα.

Την τυλιγουμε κ τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να ξεκουραστεί. Βγάζουμε από το ψυγείο κόβουμε όσο χρειαστούμε την υπόλοιπη την κρατάμε στο ψυγείο τυλιγμένη στη μεμβράνη.

Αυτή που θα χρησιμοποιήσουμε τη βάζουμε ανάμεσα σε δυο φύλλα λαδοκολλας.

Πιέζουμε με τον πλαστή κ ανοίγουμε ένα λεπτό φύλλο 3-5 χιλ Την βάζουμε στην ταρτιερα

 

-ψήνουμε στους 170 βαθ μέχρι να ροδοκοκκινισει.

 

ΓΕΜΙΣΗ

 

Βάζουμε το γάλα στη φωτιά όσο ειναι κρύο ρίχνουμε το κόρν φλαουρ κ τη ζάχαρη κ ανακατευουμε μέχρι να διαλυθούν καλα. Ζεσταίνουμε το μείγμα σιγα σιγα κ ανακατευουμε συνεχεια. Οταν βγάζει ατμόσφαιρα ρίχνουμε το κονιακ κ ανακατευουμε. Τέλος ρίχνουμε την κουβερτουρα ψιλοκομμενη κ συνεχίζουμε το ανακάτεμα.Οταν ειναι χλιαρή η ταρτα ρίχνουμε τη χλιαρή σοκολάτα από πάνω.

(0) Σχολιάστε
(1) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ