Χαλβάς να τον πιείς στο ποτήρι

Υλικά

(για 6 μερίδες)

 

200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό ή χοντρό

120 γρ. ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο

400 γρ. νερό

200 γρ. ζάχαρη

 

Σάλτσα φράουλας

 

350γρ φράουλες

1 βανίλια

1κουτ. της σούπας χυμό λεμόνι

100γρ.ζάχαρη ή όσο θέλετε εγώ την ήθελα γλυκιά

1κουτ.του γλυκού κορν φλάουρ

 

Ρίχνουμε το σιμιγδάλι, το λάδι σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε πολύ χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς με μια κουτάλα για 30 - 40 λεπτά. Το αργό καβούρδισμα είναι που κάνει το χαλβά λευκό. Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό με τη ζάχαρη και αδειάζουμε το σιρόπι πάνω από το καβουρδισμένο σιμιγδάλι. Δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου σωθεί το νερό και το μείγμα γίνει σφιχτό. Μοιράζουμε το χαλβά σε μια φόρμα της αρεσκείας μας ή σε 6 ποτήρια σαμπάνιας.

 

Σάλτσα

 

Πλένουμε πρώτα τις φράουλες καλά κ μετά κόβουμε το κοτσάνι τους, τις πολτοποιούμε βάζουμε όλα τα υλικά σε μία μικρή κατσαρόλα τα βράζουμε γύρω στα 10-15 λεπτά σε μέτρια φωτιά αφήνουμε να κρυώσει και την ρίχνουμε πάνω από τον χαλβά.

 

Μικρά μυστικά : την σάλτσα μπορούμε να την βάλουμε και πάνω σε γλυκά με σοκολάτα προσθέτοντας λικέρ μαστίχας ή φράουλας.

(0) Σχολιάστε
(1) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ