Τυρόπιτα με σιμιγδάλι

300 ΓΡΑΜΜ. ΦΕΤΑ

3 ΑΥΓΑ

100 ΓΡΑΜΜ. ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ (ψιλό ή χοντρό)

ΠΙΠΕΡΙ

150 ML ΓΑΛΑ (όχι εβαπορέ)

1 ΠΑΚΕΤΟ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

 

Σε μια λεκάνη θρυμματίζουμε τη φέτα με τα χέρια μας και προσθέτουμε τα αυγά, το σιμιγδάλι, το γάλα, το πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά.

Αλείφουμε μια λαμαρίνα με ελαιόλαδο και στρώνουμε τα φύλλα όπως κάναμε και στη σπανακοτυρόπιτα ακολουθώντας το σχέδιο.

Χαράζουμε με ένα μαχαίρι, ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε στους 150°-160° βαθμούς στη μεσαία θέση του φούρνου με αέρα (στους 160°-170° χωρίς αέρα) για 30-40 λεπτά.

(0) Σχολιάστε
(2) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ