Σάμαλι

280γρ.βούτυρο

350γρ.ζάχαρη κρυσταλλική

360γρ.αυγά περίπου 6 μεσαία

320γρ.σιμιγδάλι

5-6 σταγόνες μαστιχέλαιοΕΚΤΕΛΕΣΗ

στο μίξερ βάζουμε το βούτυρο αφού το έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια μαζί με τη ζάχαρη και χτυπάμε με το φτερό προσθέτοντας σιγά σιγά τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι το μίγμα να αφρατέψει. Σταματάμε το χτύπημα κ. ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας με μια κουτάλα πλαστική. Μεταφέρουμε σε ένα ταψί βουτυρωμένο και αλευρωμένο κ ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 35-40 λεπτά βγάζουμε από τον φούρνο αφήνουμε λίγο να κρυώσει το κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια και σιροπιάζουμε με το ζεστό σιρόπι

.ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΌΠΙ

550γρ.ζάχαρη

500γρ.νερό

Χυμό από ένα μικρό λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά μαζί τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά και Βράζουμε για 2-3 λεπτά από το σημείο βρασμού. Αποσύρουμε και σιροπιάζουμε.

(0) Σχολιάστε
(5) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ