Χαλβάς από σιμιγδάλι με σταφίδες

Οι δοσολογίες που δίνω είναι για μία ποσότητα εγώ έκανα διπλή

 

200γρ.ζάχαρη

200γρ.σιμιγδάλι χονδρό

400γρ.νερό

120γρ.ελαιόλαδο

σταφίδες (ή αμύγδαλα 150γρ. λευκά ολόκληρα)

κανέλα για το πασπάλισμα

 

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι και το σιμιγδάλι τα τοποθετούμε σε πολύ χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς για 30-40 λεπτά.Αυτό κάνει το χαλβά λευκό γι αυτό θέλει και χαμηλή φωτιά.Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό μετη ζάχαρη και το αδειάζουμε στο καβουρδισμένο σιμιγδάλι-λίγο πριν έχουμε βάλει και τις σταφίδες στο σιμιγδάλι.Ανακατεύουμε εώς ότου σωθεί το νερό και μείνει ένα σφιχτό μείγμα.Αδειάζουμε σε μία φόρμα της αρεσκείας μας ή σε ατομικά φορμάκια,αφήνουμε να κρυώσει,ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με κανέλα.

 

-Αν βάλετε αμύγδαλο θα το ρίξετε από την αρχή στο σιμιγδάλι και το λάδι..

(0) Σχολιάστε
(21) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ