Σπανακόπιτα της..... τεμπέλας

ΥΛΙΚΑ

Για το φύλλο

Μισό κιλό αλεύρι

3/4 φλυτζάνια τσαγιού λάδι

λίγο αλάτι 

νερό όσο πάρει

 

Για τη γέμιση

1κιλά σπανάκι

άνηθο ψιλοκομμένο

κρεμμυδια ξερά τριμμένα ή φρέσκα ψιλοκομμένα

λίγο λάδι

πιπέρι 

250γρ.φέτα(αν σας αρέσει πολύ μπορείτε περισσότερο)

 

Κάνουμε μια τρύπα στο αλέυρι αφού το βάλουμε πρώτα σε μία λεκάνη ρίχνουμε  το αλάτι και το λάδι ανακατεύουμε και προσθέτουμε νερό μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακιά χωρίς να κολλάει στα χέρια.

Βάζουμε σε ένα τηγάνι τη γέμιση εκτός  από τη φέτα και τηγανίζουμε  ελαφρά.

Παίρνουμε ένα μέρος από τη ζύμη την ανοίγουμε σε φύλλο και την τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί.Αφού λαδώσουμε το φύλλο με ένα πινέλο  βάζουμε την γέμιση και  μετά τρίβουμε την φέτα με το χέρι μας.

Ανοίγουμε και το δεύτερο κομμάτι της ζύμης σε φύλλο και καλύπτουμε την γέμιση.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180βαθ.

 

tip αν θέλουμε χτυπάμε ένα αβγό αλοίφουμε το φύλλο της επικάλυψης και ρίχνουμε σουσάμι

(0) Σχολιάστε
(21) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ