Αμυγδαλόσκονη

Το ξέρετε ότι αν κάποιος έχει πρόβλημα με ην γλουτένη μπορεί να χρησιμοποιησει αμυγδαλόσκονη;

Σε πολλές -γλυκές συνταγές μόνο -μπορεί να αντικαταστήσει το αλέυρι με αμυγδαλόσκονη,ή και να την προσθέσει σαν συμπλήρωμα μαζί με το αλεύρι.Κάνει το γλυκό μας  πιο μαλακό και πιο τραγανό.Μόνο που δεν θα φουσκώσει το ίδιο όσο αν είχε μόνο αλεύρι.

Αμυγδαλόσκονη μπορούμε να βρούμε στα σούπερ μάρκετ έτοιμη ή να την φτιάξουμε εμείς.

Θα αλέσουμε στο μούλτι λευκά αμύγδαλα λίγα-λίγα μέχρι να γίνουν σκόνη,προσοχή όμως μην τα αλέσετε πολύ γιατί θα γίνουν μία μάζα,μπορείτε αν θέλετε να ρίξετε μαζί λίγη ζάχαρη άχνη.

 

# Η τούρτα καραμέλα στη φωτό είναι του Στέλιου Παρλιάρου στον Γαστρονόμο και έχει γίνει από αμυγδαλόσκονη.Δεν περιέχει καθόλου αλεύρι.

 

(0) Σχολιάστε
(17) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ