ΤΑΡΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΑΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΣΠΕΣΙΑΛ

Για τη ζύμη

200γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 κουταλάκι αλάτι

1κρόκος αυγού

5κ.σ κρύο νερό

100γρ.βούτυρο 

 

Βάζουμε το αλεύρι το βούτυρο το αλάτι σε ένα μπολ,το χτυπάμε μέχρι το υλικό μας να γίνει ψίχουλα.

Ρίχνουμε τον κρόκο του αυγού και το χτυπάμε ελαφρά μέσα στο μίγμα.

Ρίχνουμε πέντε κουτ.σούπας κρύο νερό και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το μίγμα μας σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε ελαφρά.Μήν το ζυμώσετε πολύ για να γίνει η τάρτα μας αφράτη.

Έπειτα το τυλίγουμε σε μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί.Μετά από 30 λεπτά το βγάζουμε και το τοποθετούμε στη βάση για τάρτες.

 

Γέμιση

500γρ.κιμά

1/2 φλιτζάνι πελτέ

1κρεμμύδι 

2 φλιτζάνια τυρί τριμμένο(ότι θέλετε)

3 αυγά

1/2 γάλα 

1 ντομάτα +1 πιπεριά πράσινη προεραιτικά.

 

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με τον κιμά ρίχνουμε λίγο νερό και βράζουμε μέχρι ο κιμάς πιεί το νερό. 'επειτα ρίχνουμε τον πελτέ αλάτι πιπέρι.Αφήνουμε να κρυώσει(λίγο)

Βάζουμε τον κιμά στην τάρτα μας,ανακατεύουμε τα αυγά,το γάλα,το ένα φλιτζάνι τυρί ρίχνουμε αλάτι πιπέρι και ρίχνουμε το υλικό μας πάνω στον κιμά.κόβουμε σε ροδέλες την πιπεριά και την ντομάτα και τα προσθέτουμε.Ψήνουμε στους 180βαθ σε προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά, μετά απλώνουμε το άλλο φλιτζάνι με τυρί και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

 

#Μπορείτε να προσθέσετε και φέτες μπέικον και να την κάνετε ακόμα πιο σπέσιαλ.

#Πρωτα να ψησετε λιγο την ταρτα σκετη κ μετα να βαλετε τη γεμιση

(0) Σχολιάστε
(30) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ