Δοκιμάζοντας Naga Jolokia

Επιστρέφοντας κάποιοι φίλοι μου από μια βόλτα(…) στο Βερολίνο έφεραν αυτό το μικρό πλαστικό κουτάκι «Naga Jolokia» καυτερές πιπεριές, μικρές κόκκινες και όμορφες Ινδικής προέλευσης…

 

Ωραία… Ώρα για δοκιμή τότε…

 

Πρώτα η αίσθηση της όσφρησης… Μάλλον επειδή ήταν από το ψυγείο και η μυρωδιά παγιδευμένη, δεν μας έδωσε να καταλάβουμε κάτι το ιδιαίτερο… Άρα το πρώτο τεστ, δεν μας έδωσε κάποιο σημαντικό σημάδι.

 

Αμέσως κοιταχτήκαμε και λέω «μήπως τελικά δεν είναι τόσο καυτερό όσο λέει;;;;;;;»…

 

Έτσι αρχίζω και χτυπάω μια πιπεριά στο γουδοχέρι μερικά λεπτά προσθέτοντας 3-4 σταγόνες λάδι, έχοντας ένα αποτέλεσμα όμορφης ερυθρής κρέμας… Ώρα για δοκιμή…

 

Μια μικρή-ελάχιστη δόση, περίπου όσο η άκρη από ένα κουταλάκι του γλυκού σε λίγο φρυγανισμένο ψωμάκι και δοκιμή…

 

Το αποτέλεσμα ήταν ένα κάψιμο στην κοιλότητα του στόματος, μετά μούδιασμα και στην συνέχεια αυτό το κάψιμο-μούδιασμα σχεδόν σε όλη την διαδρομή της μικρής μπουκιάς που φάγαμε…

 

Ψάχναμε να πιούμε γάλα και να φάμε ντομάτες…!!!

 

Προσοχή… Δεν είναι παιχνίδι και το καταλάβαμε μετά… Προσωπικά δεν πιστεύω ότι υπάρχει άνθρωπος που να ανέχεται τέτοιο ποσοστό καψίματος…  

 

Τελικά, αφού πέρασαν αρκετά λεπτά για να συνέλθουμε από το κάψιμο, αποφάσισα να βάλω την ερυθρή κόκκινη κρέμα σε ένα βαζάκι ελαιόλαδο για όποια χαμηλών τόνων χρήση του.

 

Έτσι στην συνέχεια βάλαμε λίγο από το λαδάκι σε σαλάτα και κάποια ορεκτικά και όλα πήγαν καλά με την κατάλληλη οινοποσία φυσικά…

 

Αναμένουμε τα αποτελέσματα του αρωματικού πλέον λαδιού σε λίγες ημέρες.

 

Ψάχνοντας στο διαδίκτυο βρήκα τις παρακάτω πληροφορίες(*)… Το συγκεκριμένο είδος πιπεριάς είναι το ποιο καυτερό είδος σε όλο τον κόσμο… Μετά από αυτό το επίπεδο είναι το σπρέι πιπεριού και η ατόφια καψακαϊνη….

 

 

(*) ... recognized by Guinness World Records as the hottest pepper in the world. The pepper is typically called the ghost chili or ghost pepper by U.S. media (Wikipedia...)

 

Scoville Rating & Type of Pepper... From the Wimpy Bell Pepper at Bottom to the Hottest Pepper in the World

15,000,000–16,000,000...Pure Capsaicin

2,000,000–5,300,000.....Standard US Grade Pepper Spray

855,000–1,041,427.......Naga Jolokia

876,000–970,000.........Dorset Naga

350,000–577,000.........Red Savina Habanero

100,000–350,000.........Habanero Chile

100,000–350,000.........Scotch Bonnet

100,000–200,000.........Jamaican Hot Pepper

50,000–100,000..........Thai, Malagueta, Chiltepin Peppers

30,000–50,000...........Cayenne, Ají, Tabasco Peppers

10,000–23,000...........Serrano Pepper

7,000–8,000.............Tabasco Sauce (Habanero Pepper)

5,000–10,000............Wax Pepper

2,500–8,000.............Jalapeño Pepper

2,500–5,000.............Tabasco Sauce (Tabasco Pepper)

1,500–2,500.............Rocotillo Pepper

1,000–1,500.............Poblano Pepper

600–800.................Tabasco Sauce (Green Pepper)

500–1000................Anaheim Pepper

100–500.................Pimento, Pepperoncini

0...........................Bell Pepper

(3) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ
vasbar
06.12.2011 | 11:25
Σίγουρα είναι ακραίο να δοκιμάζεις τόσο πικάντικα όπως Naga Jolokia... Η εμπειρία όμως μένει ;)Γενικά πάντως το πικάντικο έχει φίλους και ουδέτερους...Το σωστό πικάντικο έδεσμα πάντως, βοηθάει την μεζεδοκατάσταση, "σπάει" τον πάγο, "τραβάει" συνδυασμούς και “ενορχηστρώνει” την παρέα... :)
lampito79
05.12.2011 | 21:52
Ευνοούν τις καύσεις, λένε, τα καυτερά. Ούτε εγώ τα αντέχω, όμως. Γαστρονομικώς ανήκουν σε ένα δικό τους, ιδιαίτερο κεφάλαιο. Θέλει προσπάθεια για να «διαβάσεις» παρακάτω και να αποκρυπτογραφήσεις όλα τα επίπεδα της γεύσης, πίσω από την έντονη κάψα. Δεν το κατέχω όμως και δεν νομίζω ότι οι Ελληνες είμαστε μαθημένοι, πέρα ίσως από κάποιους βορειοελλαδίτες που την τυροκαυτερή τους την εννοούν ΦΛΟΓΑ...
grandchef
30.11.2011 | 18:09
Aφού το λέει, REAL HOT !!! Δε σας έφερναν ένα currywurst καλύτερα? Πάντως εγώ δε θα τολμούσα να δοκιμάσω, σας θαυμάζω!