Το καυτερό πρέπει να καίει....

Το καυτερό πρέπει να είναι Καυτερό

Ποιο το νόημα αν δεν υπάρχει η φυσική κάψα της πιπεριάς, όταν βαφτίζουμε το φαγητό καυτερό?  Άντε για να λέμε ότι τρώμε καυτερά, αλλά εννοούμε τυροσαλάτα ή πιπεριές Φλωρίνης ? Με λίγα λόγια, πρέπει η καυτερή πιπεριά (όποια ποικιλία) να υπάρχει σαν βασικό στοιχείο σε όποια πικάντικο φαγητό ή ορεκτικό. Φυσική πιπεριά, φρέσκια ή αποξηραμένη, όχι ταμπάσκο ή έτοιμες σάλτσες σε συσκευασία από το Μεξικό ή Ταϋλάνδη…Απλά Ελληνικές καυτερές πιπεριές, ποικιλίες υπάχουν... Πράσινες μεσαίες σε μέγεθος με πολύ παχιά σάρκα, κόκκινες μικρές μυτερές, πράσινες ή κόκκινες κέρατο, κλπ ....  

Προσοχή πικάντικο φαγητό-μεζές... Κανένα πρόβλημα, προσφέρουμε στα γρήγορα λίγο κατίκι-ντοματούλα-δυόσμο απλά ή σε ένα απλό ντιπάκι...  Και μαρτύριο τέλος...

Κοπανιστή τυροκαυτερή….  (Συνταγή στα γρήγορα…) Τι ποιο απλό… Πιπεριές καυτερές (τσούσκες τις λένε σε κάποια μέρη ή μίξη από πράσινες καυτερές κέρατο με κόκκινες) τις κοπανάμε με το γουδοχέρι μέχρι να γίνουν αλοιφή… Βέβαια, προσθέτουμε το απαραίτητο ελαιόλαδο στο γουδί (λίγες σταγόνες αναλογικά με τις πιπεριές, και σιγά σιγά) και προσέχουμε μην πεταχτεί κάποια σταγόνα στο μάτι μας ή να μην τρίψουμε τα μάτια μας με τα γυμνά χέρια μας που έχουν έρθει σε επαφή με τις καυτερές πιπεριές…. Αφού γίνει λοιπόν μια ωραία καυτερή αλοιφή, τότε αρχίζουμε ανακάτεμα με την φέτα, προσθέτουμε λαδάκι, λίγο πιπέρι, 1-2 σταγόνες ξύδι, λίγο ρίγανη και ελάχιστο δυόσμο αν θέλουμε. Όλα αυτά τα ανακατεύουμε το πιρούνι ή το κουτάλι, το μυστικό είναι να μην είναι αυτή η κοπανιστή τυροκαυτερή σαν αλοιφή… Πρέπει να υπάρχουν μικρά κομματάκια φέτας…

Μικρές συμβουλές...

Δεν χρησιμοποιούμε μούλτι-μπλέντερ-θερμομίξερ κλπ.. Όλα με το χεράκι μας…

Οι κόκκινες πιπεριές δίνουν ποιο όμορφη εικόνα...

Στο γουδί προσθέτουμε μπόλικο έλαιόλαδο, ανακατεύουμε την καυτερή αλοιφή και μετά΄ρίχνουμε την αλοιφή στη σπασμένη φέτα...

Το πιπέρι είναι απλά συνοδευτικό για άρωμα & εικόνα, για αυτό βάζουμε λίγο...

 

Καλό κοπάνημα!!

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ