Μοσχάρι με σόγια και πράσινα λαχανικά

Είμαι σε φάση μετακόμισης και αυτήν την περίοδο εκτός από το να γεμίζω το σπίτι κούτες με έχει πιάσει μια μανία να αδειάζω τα ντουλάπια και την κατάψυξη από όλα τα τρόφιμα (λες και αυτά θα μου μειώσουν τον όγκο πραγμάτων που μαζεύω!). Επομένως αυτό το τελευταίο πακετάκι με τα noodles δεν τη γλίτωσε... Άντε να μου τελειώσουν σύντομα και την κουζίνα γιατί προβλέπω το ταπεράκι να γίνεται delivery!

 

Για 4 άτομα:

 

  • 2 φιλέτα μοσχαρίσια κομμένα λεπτές λωρίδες
  • 6 κ.σ. σόγια σως
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • noodles ή λαζάνια για 4 άτομα (ακολουθήστε τις οδηγίες στη συσκευασία)
  • 1 κρεμμύδι κομμένο χοντρά κομμάτια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.σ. τζίντζερ
  • 1/2 κούπα μπρόκολο (φρέσκο ή κατεψυγμένο)
  • 1/2 κούπα φασολάκια (φρέσκο ή κατεψυγμένο)
  • πιπέρι
  • λάδι

 

 

Βράζουμε τα noodles (ή όποιο ζυμαρικό μας αρέσει) όπως λέει η συσκευασία. Βράζουμε το μπρόκολο και τα φασολάκια για 5-6 λεπτά. Σε ένα μπωλ βάζουμε το κομμένο φιλέτο και ανακατεύουμε με 2 κ.σ. σόγια σως και λίγο λάδι. Ρίχνουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.

 

Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρέας για 5 λεπτά μέχρι να ψηθεί από όλες τις πλευρές. Βγάζουμε το κρέας και βάζουμε λίγο λάδι πάλι στο τηγάνι. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και μόλις μαλακώσει λίγο, προσθέτουμε το τζίντζερ και το σκόρδο και ανακατεύουμε για λίγο.

 

Προσθέτουμε στο τηγάνι τα noodles, το μπρόκολο, τα φασολάκια, λίγο πιπέρι και 4 κουταλιές σόγια σως και ανακατεύουμε καλά.

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ