Φτερούγες κοτόπουλου με mix μπαχαρικών

Αυτές οι φτερούγες κοτόπουλου αρχικά προορίζονταν για movie-night, αλλά επειδή λυπήθηκα τον καναπέ μου κατέληξαν στην κατάψυξή μου για 2 μήνες. Αφού σήμερα λοιπόν ήταν μια πολύ ωραία Κυριακή για ένα πιάτο "της ώρας" (και όχι του τάπερ...), ιδού μια ωραία πρόταση!

 

Για 2 άτομα:

 

  • 10 φτερούγες κοτόπουλο
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 1/4 κούπας κέτσαπ
  • 1/4 κούπας τεριάκι σως
  • 1 κ.σ. barbeque mix μπαχαρικών (εγώ χρησιμοποίησα του Jamie Oliver)
  • 1 κ.γ. σκόνη μουστάρδας
  • 1/2 κ.γ. σκόνη τζίντζερ
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα
  • 1/2 κ.γ. κάρυ

 

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φτερούγες από τυχόν πούπουλα (εμένα ήταν εμφανές ότι οι κοτούλες ήταν άσπρες...). Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ, και αφού αλατοπιπερώσουμε τις φτερούγες τις βάζουμε στη μαρινάδα και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού (με το χέρι καλύτερα!). Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

 

Βάζουμε τις φτερούγες σε ένα αντικολλητικό ταψί, και περιχύνουμε με όση μαρινάδα περίσσεψε. Ψήνουμε στον φούρνο στον αέρα στους 180ο για 30 λεπτά. Αν έχετε bbq ακόμα καλύτερα, θα γίνει πιο τραγανό! Εγώ το συνόδευσα με πατάτες που τις έκανα κι αυτές στο φούρνο σε αντικολλητικό με ελαιόλαδο, πάπρικα και ρίγανη (δεν μπορώ να τηγανίζω), ενώ στη σαλάτα έβαλα μια κλασική vinaigrette με ελαιόλαδο, βαλσάμικο, μέλι και μουστάρδα.

 

TIPS: Οι ποσότητες παίζουν ανάλογα με τα γούστα. Αν σας αρέσουν τα καυτερά, προσθέστε στη μαρινάδα 2 σταγόνες ταμπάσκο ή πιπέρι καγιέν. Επίσης, για περισσότερη γλύκα (πέραν από αυτή που του δίνει η κέτσαπ) μπορείτε να βάλετε και λίγο μέλι.

(0) Σχολιάστε
(1) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ