Πικάντικες φακές

‘Οταν ήμουν μικρή οι φακές ήταν το χειρότερό μου. Αυτή η καφέ σούπα με τα στρογγυλά πράγματα να επιπλέουνε δεν ήταν ποτέ από τα φαγητά που περίμενα με ευχαρίστηση μετά το σχολείο... Όσο μεγάλωνα όμως και άρχισα να δοκιμάζω τις φακές “αλλιώς”, όχι μόνο άρχισαν να μου αρέσουν αλλά αποτελούν πλέον αναπόσπαστο μέρος του δεκαπενθήμερου μενού!

 

 Για 3 άτομα:

 

  • φακές 250 γρ. (κάντε κι ένα ξέπλυμα πριν)
  • τζίντζερ 2 κ.σ.
  • 1 πολτοποιημένη σκελίδα σκόρδο
  • 1 τριμμένη ντομάτα ζουμερή
  • 1 πράσινη ξανθή πιπεριά
  • 1 κρεμμύδι, μισό τριμμένο - μισό σε φέτες
  • 2 καρότα
  • 2 κ.σ. μάραθο
  • 1 κ.σ. κόλιανδρο
  • 1 μικρή αποξηραμένη καυτερή κόκκινη πιπεριά
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • προαιρετικά λίγο λεμόνι

 

Οι φακές είναι τέλειες από πολλές απόψεις...και κυρίως γιατί τα βάζεις όλα στην κατσαρόλα με λίγο νερό και σε 35-40 λεπτά είναι έτοιμες!

 

TIPS: Δοκιμάστε στις φακές διάφορα μυρωδικά (π.χ. θυμάρι, δεντρολίβανο) και μπαχαρικά (π.χ. κύμινο, κάρυ, πάπρικα), και κάθε φορά θα βγαίνουν διαφορετικές!

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ