Noodles με γαρίδες και γάλα καρύδας

Μμμ, πήρε το μάτι μου σε ένα περιοδικό ένα ταϋλανδέζικο κάρυ με γαρίδες, μου άνοιξε την όρεξη κι έτσι άνοιξα την πρώτη μου κονσέρβα με γάλα καρύδας! Η συνταγή είναι προσαρμοσμένη στο ντουλάπι μου (δηλαδή καμμία σχέση με του περιοδικού), βγήκε spicy και μ'αρέσει... PS. Tι να το κάνω το υπόλοιπο γάλα καρύδας που δεν είμαι και για κοκταίηλς;

 

Για 2 άτομα:

 

 

  • noodles για 2 άτομα
  • 3/4 κούπας γαρίδες (γιατί δηλαδή, δεν μπορώ να μετρήσω γαρίδες σε κούπες;)
  • 1 πιπεριά φλωρίνης κόκκινη
  • 1 κ.γ. τζίντζερ
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 κ.γ. κάρυ
  • 1 κ.γ. κόκκους κόλιανδρο
  • 1 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο
  • 1 κ.σ. fish sauce
  • 2 κ.σ. κέτσαπ
  • 1-2 αποξηραμένες κόκκινες πιπερίτσες
  • 150 ml γάλα καρύδας
  • μισό λάιμ
  • αλάτοπίπερο
  • ελάχιστο λάδι

 

Βράζουμε τα noodles όπως λέει στη συσκευασία (αυτή τη φορά πήρα μάρκα που έλεγε 3 λεπτά βράσιμο και σούρωμα). Σε ένα αντικολλητικο τηγάνι βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά. Τσιγαρίζουμε λίγο και προθέτουμε τις γαρίδες και το τζίντζερ, το κάρυ, τους κόκκους κόλιανδρου, και λίγο νερό. Αφήνουμε 5 λεπτά να μαλακώσουν οι γαρίδες, και μετά προσθέτουμε το γάλα καρύδας, τη fish sauce και την κέτσαπ. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει η σάλτσα όσο πηχτή θέλουμε. Προσθέτουμε τα βρασμένα noodles και ανακατεύουμε. Στο τέλος στίβουμε μισό λάιμ (προαιρετικά αλλά μ'αρέσει που αν το βάζεις στο τέλος έχει πιο έντονο άρωμα!) και πασπαλίζουμε με τον φρέσκο κόλιανδρο και το φρέσκο κρεμμυδάκι.

 

TIPS: Εδώ παίζουμε με τις αναλογίες! Αν δε σας αρέσει καυτερό, βγάλτε τις πιπερίτσες. Αν θέλετε να καταλαβαίνετε γεύση καρύδας, βάλτε παραπάνω ή μην το βράσετε πολύ ώρα. Αν θέλετε πιο κόκκινη σάλτσα βάλτε περισσότερη κέτσαπ. Το κάρυ είναι λίγο και δεν υπερισχύει.

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ