Το φθινοπωρινό λεμονάτο

Καλό φθινόπωρο! Εύχομαι να είστε από τους τυχερούς που ακόμα είναι σε διακοπές (όχι σαν εμένα που επέστρεψα αρχές Αυγούστου...). Βαρέθηκα τις σαλάτες και τα θαλασσινά... Ποιος είπε ότι δεν μπορούμε να απολαύσουμε ένα χειμωνιάτικο πιάτο από τώρα;

 

Για 2 άτομα:

 

  • 4 μεγαλούτσικα κομμάτια μοσχάρι
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • 1 κ.σ. μουστάρδα με κόκκους
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • 1 χούφτα αποξηραμένα / φρέσκα μανιτάρια
  • ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο

 

Το κλασικό λεμονάτο... Τσιγαρίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο το τριμένο κρεμμύδι με το σκόρδο, "θωρακίζουμε" το κρέας και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε 1 λεπτό και μετά προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα και νερό αρκετό ώστε να σκεπάσει το κρέας. Σιγοβράζουμε για 2 ώρες μέχρι να μαλακώσει το κρέας και μείνει λίγη σάλτσα. Άμα σας αρπάξει και λίγο γίνεται πιο νόστιμο!

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ