Καλοκαιρινές γαριδοφαρφάλες

Το Σάββατο πήγα σε φίλους και ψήσαμε χταπόδι, γαρίδες, ψαράκια... δεν υπάρχει ελληνικό καλοκαίρι χωρίς θαλασσομεζέδες! Δυστυχώς στο σπίτι δεν έχω bbq αλλά κανένα πρόβλημα...η γαρίδα πάει πολύ με το ζυμαρικό που λαχτάρησα (ναι, επισήμως τέρμα η δίαιτα!).

 

Για 2 άτομα:

 

  • 250 γρ. φαρφάλες (ή ό,τι ζυμαρικό σας αρέσει)
  • 200 γρ. γαρίδες (εγώ είχα κατεψυγμένες)
  • μισό φινόκιο με την λιγοστή πρασινάδα του
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 3 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 4 κουταλιές σούπας παρμεζάνα (προαιρετικά)
  • αλατοπίπερο

 

Βάζουμε τα ζυμαρικά να βράσουν όπως λέει στη συσκευασία. Εάν σας ενοχλεί, και κυρίως αν δεν βαριέστε, καθαρίστε το εντεράκι από τις γαρίδες (αυτό το μαύρο πράγμα στη ράχη τους).

 

Όσο βράζουμε τα ζυμαρικά, σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο με το σκόρδο και το κρεμμυδάκι, μετά ρίχνουμε τις γαρίδες και τέλος το φινόκιο ψιλοκομμένο (καλέ τι ωραία που μυρίζει όταν το κόβεις!). Αλατοπιπερώνουμε, σβήνουμε με το ούζο και ανατεύουμε συνεχώς. Προσθέτουμε λίγο νερό από την κατσαρόλα όπου βράζουν τα ζυμαρικά και αφήνουμε να βράσουν οι γαρίδες για 5 λεπτά. Εάν σας φαίνονται άψητες, προσθέστε κι άλλο νερό από την κατσαρόλα. Το βρασμένο με τα ζυμαρικά νερό φτιάχνει μια πολύ ωραία σάλτσα, χωρίς να χρειάζεται να προσθέσετε κρέμα γάλακτος (η αλήθεια είναι ότι του πάει και λιγη κρέμα εδώ...). Ανάλογα με το πόσο ζουμερό ή στεγνό θέλετε το αποτέλεσμα, ρίξτε την ανάλογη ποσότητα νερού. Μόλις βράσουν τα ζυμαρικά, σουρώστε τα και βάλτε τα στο τηγάνι. Αφήστε τα να βράσουν όλα μαζί για 5 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Πασπαλίστε με λίγη παρμεζάνα εάν δε σας ενοχλεί ο συνδυασμός με τα θαλασσινά.

 

 

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ