Κοτόπουλο με ψητά λαχανικά

Eπειδή το καλοκαίρι δεν καθόμαστε και πολύ στο σπίτι (και μη μου λέτε για κρίση, αφού σας βλέπω όλοι εκεί έξω είστε!) ο χρόνος μαγειρέματος περιορίζεται. Πρώτη φορά λοιπόν ανέβασα το φούρνο μου στους 220° βαθμούς (ποτέ δεν πάω πάνω από 180, φοβάμαι) και το πείραμα πέτυχε!

 

Για 2 άτομα:

 

 

  • 1 στήθος κοτόπουλο κομπλέ (με το κοκκαλάκι του και την πέτσα του)
  • 1 λεμόνι
  • 2 κουταλιές του γλυκού πικάντικη μουστάρδα
  • 1 μελιτζάνα
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 ντομάτα
  • 1 στρογγυλό κολοκύθι
  • μανιτάρια πλευρώτους
  • 2 κουταλιές της σούπας κρέμα βαλσάμικου ξυδιού (balsamic cream λέει η συσκευασία, δε φταίω εγώ!)
  • αλατοπίπερο

 

 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο, το πασαλείβουμε με τη μουστάρδα, και το βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψάκι με το χυμό ενός λεμονιού και ένα ποτηράκι κρασιού νερό. Εάν χρειαστεί στην πορεία προσθέτουμε κι άλλο νερό. Το ψήνουμε για μισή ώρα, γυρίζουμε 2 φορές, και άλλα 10 λεπτά στους 180. Ζουμερότατο βγήκε και καθόλου ροζ!

 

 

Κόβουμε τα λαχανικά σε ροδέλες και τα απλώνουμε σε ένα μεγάααλο ταψί. Αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε καλά με λάδι να πάει παντού. Τα έψησα σε αέρα στους 220° για 10 λεπτά, και μετά για άλλά 5-7 λεπτά στην επιλογή αέρα- γκριλ. Και ναι! Αυτή τη φορά ΔΕΝ τα έκαψα... Μάλλον το μυστικό είναι στο λαδάκι και στο δυνατό ψήσιμο. Σερβίρουμε με λίγο βαλσάμικο.

 

 

TIPS: Συνόδεψα τα λαχανικά με μια υπέροχη κρητικιά μυζήθρα, αλλά αν είστε πιο μερακλήδες αντιγράψτε τα νεο-ταβερνάκια που βάζουν ψητό χαλούμι, μαστέλο, κλπ. Εννοείται πως για τα ψητά λαχανικά υπάρχουν άπειρα dressings που τους πάνε!

(1) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ
alaloum28
06.07.2012 | 08:13
Ακούγεται φανταστικό...Ευχαριστώ πολύ!