Ζυμαρικά με «καμμένο» βούτυρο, κουκουνάρια και τηγανιτά αυγά

Καταπληκτική Χειμωνιάτικη συνταγή από την Ιταλία που για ευνόητους βέβαια λόγους δεν είναι για να τη μαγειρεύουμε πολύ συχνά.... Πολλές οι θερμίδες σε αυτό το πιάτο αν και, μεταξύ μας, τις αξίζει και με το παραπάνω!!! Αξεπέραστο αποτέλεσμα από το φρέσκο βούτυρο που λόγω της διαδικασίας έρχεται και παίρνει ένα όμορφο καφέ χρώμα κι όσο κι αν ακούγεται περίεργο τα τηγανιτά αυγά πάνε καταπληκτικά στη συνταγή αυτή

 

Υλικά (για 4 άτομα):

αλάτι

250γρ. ζυμαρικά φετουτσίνι ή ταλιατέλες (κατά προτίμηση φρέσκα)

1 κούπα καλής ποιότητας ανάλατο βούτυρο

3⁄4 κούπας κουκουνάρια

4 αυγά

μαύρο πιπέρι

τριμμένη παρμεζάνα

τριμμένο μοσχοκάρυδο

 

 

Εκτέλεση:

Βράστε μπόλικο αλατισμένο νερό σε μεγάλη κατσαρόλα και ρίξτε τα ζυμαρικά. Βράζετε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με ξύλινη πηρούνα, για περίπου 4 λεπτά ώστε να κρατάνε λίγο στο δόντι.

 

Βάλτε ένα σουρωτήρι να κάτσει πάνω σε ένα μεγάλο μπωλ. Στραγγίζετε τα ζυμαρικά εκεί κρατώντας 1⁄2 κούπα από το νερό που έβρασαν για αργότερα.

 

Λιώστε το βούτυρο σε ένα βαθύ και βαρύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα κουκουνάρια και σωτάρετε, ανακατεύοντας συχνά, για περίπου 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά. Με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρετε τα κουκουνάρια σε ένα μπωλ.

 

Δουλεύοντας σε δυο δόσεις σπάστε τα αυγά στο καυτό βούτυρο και τα τηγανίζετε, περιχύνοντας τους κρόκους με το βούτυρο καθώς τηγανίζονται, για περίπου 3 λεπτά μέχρι τα ασπράδια να ψηθούν αλλά χωρίς να στεγνώσουν και να ξεραθούν. Μεταφέρετε προσεχτικά τα αυγά σε ένα πιάτο και τα διατηρείτε ζεστά.

 

Ρίξτε τα ζυμαρικά και μισά από τα κουκουνάρια στο τηγάνι κι ανακατεύετε απαλά μέχρι να ζεσταθούν σε βάθος και να ενωθούν οι γεύσεις. Προσθέστε στο τηγάνι λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά ώστε να δημιουργήσετε μια σαλτσούλα και αλατοπιπερώνετε.

 

Μοιράζετε τα ζυμαρικά σε ζεστά πιάτα κι από πάνω σερβίρετε με ένα αυγό. Πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα κουκουνάρια, μπόλικη παρμεζάνα και μοσχοκάρυδο και σερβίρετε αμέσως.

(0) Σχολιάστε
(1) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ