Ιταλικά μπισκότα "τοτσέτι"

Θυμίζουν τα Ιταλικά κλασσικά "μπισκότι". Στη Ρώμη, όμως, και σε άλλες περιοχές τα ονομάζουν "τοτσέτι" από τη λέξη "τότσο" που σημαίνει "κοντόχοντρος".

 

Υλικά:

4 αυγά

230γρ. ζάχαρη

114γρ. βούτυρο

3 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο

375γρ. αλεύρι

1 κ.σ. μπαίκιν πάουντερ

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (ή 1 βανιλίνη)

ξύσμα από μισό λεμόνι

Μισή πρέζα αλάτι

300γρ. περίπου καβουρδισμένα φουντούκια

 

Εκτέλεση:

Βάλτε τα αυγά σε ένα μίξερ και χτυπήστε τα μαζί με τη ζάχαρη. Προσθέστε τη βανίλια.

 

Σε ένα μπωλ ανακατέψτε το αλεύρι με το μπαίκιν πάουντερ, το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού. Προσθέστε αυτά τα υλικά στο μίγμα του αυγού στο μίξερ και χτυπήστε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.

 

Χοντροκόψτε τα καβουρδισμένα φουντούκια, προσθέστε τα στη ζύμη και ανακατέψτε με ένα ξύλινο κουτάλι.

 

Φτιάξτε με τη ζύμη μέτρια σε μέγεθος ρολλά και βάλτε τα σε ένα καλά βουτυρωμένο ρηχό ταψί ή στρωμένο με χαρτί φούρνου. ***Ίσως χρειασθεί να χρησιμοποιήσετε πάνω από ένα ταψί, δεν πρέπει τα ρολλά να κολλάνε μεταξύ τους. Ανάλογα με το μέγεθος του ταψιού σας, ίσως μπορέσετε να χωρίσετε τη ζύμη σε τρία ρολλά και να μπουν όλα στο ίδιο ταψί.

 

Ψήστε στο φούρνο στους 170°C-180°C για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

 

Βγάλτε από το φούρνο και αφήστε να σταθούν για λίγη ώρα.

 

Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόψτε τα ρολλά σε λοξές φέτες, ξαναβάλτε στο φούρνο και ξαναψήστε στους 210°C-220°C βαθμούς για ακόμα 10 λεπτά γυρίζοντας τα μπισκότα μια φορά. ***Θέλουν λίγη προσοχή σε αυτό το στάδιο για να μην καούν

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ