Κρέπες γεμιστές με κοτόπουλο, πέστο και τυριά

Εάν έχετε βαρεθεί τα ζυμαρικά και τις πατάτες δοκιμάστε αυτές τις κρεπούλες με μια νόστιμη γέμιση που θα ευχαριστήσει μικρούς και μεγάλους. Ένα ωραίο ω γκρατέν για οικογενειακές και φιλικές συγκεντρώσεις που ετοιμάζεται γρήγορα, ειδικά εάν έχετε αγορασμένες ή ήδη ψημένες κρέπες στην κατάψυξή σας

 

Υλικά (για 4 άτομα):

25γρ. βούτυρο

25γρ. αλεύρι

600ml γάλα, χλιαρό

50γρ. τριμμένη παρμεζάνα

100γρ. τυρί γραβιέρα

6 κ.σ. πέστο (της αρεσκείας σας)

8 μέτριες κρέπες (έτοιμες ή σπιτικές)

2 μισά στήθη κοτόπουλου, ήδη μαγειρεμένα και ξεψαχνισμένα

285γρ. καρδιές αγκινάρας από βάζο σε λάδι (στραγγισμένες και κομμένες σε τέταρτα εάν είναι μεγάλες)

 

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ºC και βουτυρώνετε καλά ένα ευρύχωρο πυρέξ διαστάσεων περίπου 25 x 30εκ .

 

Σε μια κατσαρόλα βάλτε το βούτυρο μαζί με το γάλα και το αλεύρι κι ανακατεύετε συνέχεια σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει βράση το μείγμα και να πήξει. Γυρίστε τη φωτιά στο χαμηλό κι αφήστε να σιγοβράσει η κρέμα για 5 λεπτά.

 

Τραβήξτε από τη φωτιά, ρίξτε μέσα όλη την παρμεζάνα και τη μισή γραβιέρα κι αλατοπιπερώστε. Ανακατέψτε για να ενωθούν τα τυριά με τη μπεσαμέλ.

 

Ρίξτε το 1/3 της κρέμας σ' ένα μπωλ κι ανακατέψτε μέσα το πέστο. Στρώστε τις κρέπες σε μια επιφάνεια και ρίξτε στο κέντρο της κάθε μιας από μια κουταλιά κρέμα. Από πάνω βάλτε λίγο κοτόπουλο και κομμάτια αγκινάρας και διπλώστε τα πλαϊνά της κρέπας. Ρολάρετε στη συνέχεια για να κλείσετε τη γέμιση.

 

Αραδιάστε σε μια στρώση τις τυλιγμένες κρέπες (με τη ραφή προς τα κάτω) στο πυρέξ. Περιχύστε από πάνω με την υπόλοιπη κρέμα και πασπαλίστε την επιφάνεια με την υπόλοιπη γραβιέρα.

 

Βάζετε στο φούρνο το πυρέξ (χωρίς να σκεπάσετε) και ψήνετε για 30 λεπτά μέχρι να κοχλάσει γύρω γύρω η κρέμα και να ροδίσει ομοιόμορφα η επιφάνεια.

 

Σερβίρετε αμέσως.

(0) Σχολιάστε
(1) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ