Λιγκουίνι με αρακά και λεμόνι

Πολύ απλή σε υλικά και εύκολη στην προετοιμασία της μακαρονάδα, αλλά τόσο νόστιμη λόγω της προσθήκης του λεμονιού

 

Υλικά (για 4 άτομα):

1½ κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. βούτυρο

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

180ml άσπρο ξηρό κρασί

1-1 1/2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού

120ml κρέμα γάλακτος, παχύρρευστη

αλάτι

μαύρο πιπέρι

400γρ. ζυμαρικά Λιγκουίνι

2 κούπες κατεψυγμένο αρακά

φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

 

 

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι κάψτε το λάδι μαζί με το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρεύετε για 1 λεπτό ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα.

 

Περιχύστε με το κρασί κι αφήστε να σιγοβράσει μέχρι να μειωθεί στο μισό. Ρίξτε μέσα το ξύσμα λεμονιού και την κρέμα και σιγοβράστε για 3-4 λεπτά ακόμα μέχρι να μειωθεί ελαφρά η σάλτσα. Αλατοπιπερώστε κι ανακατέψτε.

 

Στο μεταξύ, βράστε τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό. Προσθέστε τον αρακά 3 λεπτά πριν κατεβάσετε από τη φωτιά τα μακαρόνια.

 

Στραγγίξτε καλά στο σουρωτήρι και γυρίστε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα. Περιχύνετε με τη σάλτσα, πασπαλίζετε με μπόλικο πιπέρι και σερβίρετε σε ζεστά πιάτα μαζί με την παρμεζάνα.

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ