Μπράουνις με άσπρη σοκολάτα και αμαρέτο

Αυτά τα βουτυράτα μπράουνις με την άσπρη σοκολάτα είναι μια ωραία εναλλακτική συνταγή για να ξεφύγουμε από εκείνα με την κλασική σοκολάτα. Πλούσια σε γεύση και αφράτα μπορείτε να τα αφήσετε όπως είναι, χωρίς γλάσο. Το άρωμά τους λόγω του αμαρέτο τα κάνει αξεπέραστα!

 

Υλικά (για 24 κομμάτια):

  • 1/3 κούπας αμύγδαλα, σε λεπτά φετάκια (αλλά όχι φιλέ)
  • 1/2 κούπα ανάλατο βούτυρο
  • 230γρ. καλής ποιότητας σταγόνες άσπρης σοκολάτας (π.χ. Ghirardelli)
  • 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 2 αυγά
  • 1/2 κούπα ζάχαρη + 2 κ.σ. επιπλέον
  • 2 κ.σ. λικέρ αμαρέτο (Αmaretto)
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου (ή 1 βανιλίνη)

 

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175°C και βουτυρώνετε καλά ένα τετράγωνο ταψάκι (ή πυρέξ) διαστάσεων περίπου 20 x 20 x 5εκ.

 

Απλώστε τις φλούδες αμυγδάλου σε ένα αντικολλητικό ταψάκι και πασπαλίστε τις με την επιπλέον ζάχαρη. Ψήστε στο φούρνο για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να καραμελώσουν ελαφρά. Μεταφέρετε τα αμύγδαλα σε ένα ξύλο κοπής και τα χοντροκόβετε.

 

Σε μια κατσαρολίτσα λιώνετε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Τραβήξτε από το μάτι και προσθέστε μέσα τη μισή περίπου ποσότητα από τη σοκολάτα, αφήνοντάς την να μαλακώσει ~ δε χρειάζεται να λιώσει πλήρως μέσα στο βούτυρο.

 

Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατεύετε.

 

Σε άλλο, μεγαλύτερο, μπολ χτυπήστε τα αυγά με μίξερ χειρός σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν. Καθώς τα χτυπάτε, σταδιακά προσθέστε τη ζάχαρη και συνεχίζετε μέχρι να έχετε ένα απαλό μείγμα. Περιχύστε με το αμαρέτο και το εκχύλισμα αμυγδάλου (ή τη βανιλίνη) και ανακατέψτε.

 

Στο μείγμα αυτό προσθέστε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατέψτε ίσα-ίσα να ενωθούν τα υλικά. Προσθέστε και το λιωμένο βούτυρο και συνεχίστε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να έχετε ένα απαλό μείγμα.

 

Με μια σπάτουλα ανακατέψτε στο χυλό τα αμύγδαλα και τις υπόλοιπες ψηφίδες σοκολάτας. Ρίξτε το μείγμα στο ταψί, ισιώστε με τη σπάτουλα και ψήστε για 18-22 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και όταν τρυπήσετε στο κέντρο με μια οδοντογλυφίδα αυτή να βγει καθαρή και στεγνή.

 

Βγάζετε τα μπράουνις από το φούρνο κι αφήνετε να σταθούν 10 λεπτά μέσα στο ταψί. Στη συνέχεια περνάτε με τη λάμα ενός μαχαιριού-παλέτα γύρω γύρω τα πλαϊνά και αναποδογυρίζετε προσεχτικά πάνω σε μια σχάρα για να κρυώσουν πλήρως.

 

Αργότερα κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρετε

(0) Σχολιάστε
(2) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ