Η αλληλογραφία του γαστρονόμου Ι

Αγαπητή Ομάδα του περιοδικού Γαστρονόμος,

 

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για όλες τις θαυμάσιες συνταγές σας και για τη νέα σειρά «Καν' το μόνος σου» που περιμένω πως και πως κάθε βδομάδα! Μόλις έκανα το παρακάτω post στη σελίδα μου (σ.σ. στο facebook) και θέλω να το μοιραστώ μαζί σας. Η πίτσα βγήκε νοστιμότατη! Να είστε καλά!!!

 

Με εκτίμηση,

Ελένη Γεραρή

 

Φεύγοντας από τη δουλειά σήμερα η συνηθισμένη ερώτηση τριγύριζε στο μυαλό μου «τι θα μαγειρέψω σήμερα;». Αν και ήξερα ότι ο μισθός μου είχε εξανεμιστεί σε διάφορες ανάγκες του μήνα, όταν άνοιξα το πορτοφόλι μου ήξερα την απάντηση στην παραπάνω ερώτηση.

 

Η θέα παλιών αποδείξεων, 1 χρησιμοποιημένου εισητηρίου για το μετρό και το 1 - και μοναδικό - ευρώ που είχα στο πορτοφόλι μου μαρτυρούσαν πως δε θα πήγαινα σούπερ μάρκετ και φυσικά δε θα έπαιρνα παραγγελία απ' έξω. Αλήθεια πόσες φορές έχεις βρεθεί με ένα ή κανένα ευρώ στο πορτοφόλι σου;

 

Άνοιξα το - σχεδόν άδειο - ψυγείο, χαμογέλασα διάπλατα! Χάρηκα που λίγα και καλά ελληνικά υλικά θα με έβγαζαν από τη δύσκολη θέση! Αλεύρι, 1 αυγό, 1 κεσεδάκι γιαούρτι, 1 ντομάτα, 1 κρεμμυδάκι ξερό, λίγο ελαιόλαδο, λίγη ρίγανη, λίγη φέτα, λίγες ελιές. Back to basics!!!

 

Σε λίγη ώρα η - πανεύκολη - βάση πίτσας με χυλό από γιαούρτι ήταν έτοιμη. Εν το μεταξύ έτριψα τη ντομάτα στον τρίφτη, πρόσθεσα λίγο μπούκοβο - είμαι μερακλού - στη σάλτσα, ψιλόκοψα το κρεμμύδι και τη φέτα.

 

Τώρα η πιο γρήγορη και νόστιμη πίτσα του φτωχού είναι στο φούρνο και σε λίγο στο τραπέζι μας! Η συνταγή ήταν στο 2º τεύχος «ζύμες για τάρτες και πίτσα» του γαστρονόμου που μετά πολλών κόπων έφτασε στα χέρια μου.

 

Ναι τα μικρά πράγματα σαν κι αυτό με κάνουν χαρούμενη! Καλό βράδι!

(0) Σχολιάστε
(5) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ