Κέικ πορτοκαλιού με γλάσο πορτοκάλι

ΥΛΙΚΑ

 

420γρ αλευρι για ολες τις χρήσεις

1κουτ μπεικιν

380 γρ βούτυρο αγελάδος

300 γρ ζάχαρη

6 αυγά μεσαίου μεγέθους

Ξύσμα από πορτοκάλι

150 γρ φρέσκος χυμός πορτοκαλιού

 

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ

 

150 γρ αχνη

1 κουτ σούπας φρέσκος χυμός πορτοκαλιού

 

 

Κοσκινίζουμε πάνω σε μια λαδόκολλα το αλεύρι με το μπεικιν κ τα αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη κ χτυπάμε με το φτερό σε μέτρια ταχύτητα για 2-3 λεπτά εώς ότου μαλακώσει το βούτυρο και γίνει σαν κρέμα.

Προσθέτουμε ένα ένα τ αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα για αρκετά λεπτά,εώς ότου γίνει ένα πολυ αφράτο μείγμα κ έπειτα από λίγο βάζουμε το ξυσμα κ το χυμό πορτοκαλιού.

Βουτυρώνουμε κ αλευρώνουμε μια φόρμα διαμέτρου 24 εκ. ή μια μακρόστενη. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθ. Σταματάμε το μίξερ κ ρίχνουμε μέσα στον κάδο τα κοσκινισμένα υλικά σε 2-3 δόσεις ανακστευοντας παράλληλα με μια μαρίζ ώσπου να έχουμε ένα ομογενοποιημενο μείγμα.

Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα κ ψήνουμε για 1 ώρα στο φούρνο. Δοκιμάζουμε αν έχει ψηθεί βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο του.

Αν έχει ψηθεί θα βγει καθαρό.

Βγάζουμε τη φόρμα από το φούρνο την αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει κ την αναποδογυρίζουμε πάνω σε μια σχαρα με ποδαράκια ώστε να φύγουν οι υδρατμοί από το εσωτερικό του κέικ καθώς θα κρυώνει.

Το γλασάρουμε όσο ειναι ζεστό.

 

ΓΛΑΣΟ

 

Βάζουμε την αχνη με το χυμό πορτοκαλιού σε ένα μπολ κ τα ανακατεύουμε πολύ καλά με τον αυγοδάρτη μέχρι να γίνει ένα παχύρρευστο μείγμα και απλώνουμε.

(0) Σχολιάστε
(1) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ