Κλασικο κεικ με γλασο πορτοκαλιου(απο τις Γλυκες Ιστοριες)

ΥΛΙΚΑ

390γρ.αλευρι για όλες τις χρήσεις

1κουτ.γλυκου μπεικιν

380γρ.βουτυρο αγελαδος

300γρ.ζαχαρη

6 αυγα μεσαιου μεγεθους

ξυσμα απο 1 πορτοκαλι

(προαιρετικά)

ΓΛΑΣΟ

15Ογρ.ζαχαρη αχνη

1κουτ.σουπας φρεσκος χυμος πορτοκαλιου

 

Κοσκινιζουμε πανω σε μια λαδοκολλα το αλευρι με το μπεικιν και τα αφηνουμε στην ακρη.

Βαζουμε στον καδο του μιξερ το βουτυρο μαζι με τη ζαχαρη και χτυπαμε με το φτερο,σε μετρια ταχυτητα για 2-3 λεπτα,εως οτου μαλακωσει το βουτυρο και γινει σαν κρεμα.

Προσθετουμε ενα ενα τα αυγα συνεχιζοντας το χτυπημα για αρκετα λεπτα εως οτου γινει ενα πολυ αφρατο υπολευκο μειγμα.Προθερμαινουμε το φουρνο στους 160βαθ.

Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε μεσα στον καδο τα κοσκινισμενα υλικα σε 2-3 δοσεις ανακατευοντας παραληλα με μια μαριζ η κουταλα εως οτου εχουμε ενα ομογενοποιημενο μειγμα.

Αδειαζουμε το μειγμα σε μια φορμα σιλικονης διαμετρου 24εκ.η σε μια κλασικη αλευρωμενη.Ψηνουμε το κεικ για 1 ωρα στο φουρνο.

ΓΛΑΣΟ

Βαζουμε την αχνη με το χυμο πορτοκαλιου σε ενα μπολ και τα ανακατευουμε πολυ καλα με τον αυγοδαρτη μεχρι να γινει ενα παχυρρευστο μειγμα.Το απλωνουμε με μια σπατουλα στην επιφανεια του κεικ.

 

*το κεικ βγαινει αφρατο και πεντανοστιμο,το γλασο το τρως και με το κουταλι!

-Συμβουλες:αντι για πορτοκαλι μπορειτε να βαλετε λεμονι

μπορειτε να του βαλετε ξερα φρουτα και σε οποιον αρεσει μιση κουταλια κανελα

*μπορειτε να προσθέσετε βανίλια
(0) Σχολιάστε
(9) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ