Μωσαϊκό Γλυκό Σαλάμι

ΜΩΣΑΙΚΟ (ΓΛΥΚΟ ΣΑΛΑΜΙ)

ΣΥΝΤΑΓΗ

Σε ένα μπολ χονδροκόβουμε τα μπισκότα. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη και το βούτυρο τεμαχισμένο σε μικρά κομμάτια και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε έως ότου το βούτυρο και η ζάχαρη λιώσουν χωρίς να βράσουν. Προσθέτουμε το κακάο και το ρούμι. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε πάνω από τα μπισκότα. Αδειάζουμε το μείγμα σε μία λαδόκολλα και το τυλίγουμε σε ρολό (σαλάμι). Αφήνουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες πριν το σερβίρουμε.

ΥΛΙΚΑ:

450 γρ. μπισκότα digestive ή petit beurre 250 γρ. γάλα 180 γρ. ζάχαρη 125 γρ. βούτυρο 60 γρ. κακάο 30 γρ. ρούμι

ΜΥΣΤΙΚΑ

Αντί για ρόυμι μπορείτε να βάλετε κονιάκ,λικέρ μαστίχα,χυμό πορτοκαλιού. Aντί να περιμένετε 4 ώρες για να κρυώσει μπορείτε να το αφήσετε 1 ώρα στην κατάψυξη. Μπορείτε να το γαρνίρετε με τρούφα ή άχνη ζάχαρη επίσης μπορείτε να το μετατρέψετε σε σοκολατάκια με επικάλυψη τρούφας!  

(0) Σχολιάστε
(29) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ