Σολωμός με σάλτσα γιαουρτιού και κουρκουμά

Εύκολη και γρήγορη συνταγή... Ευεργετική και χορταστική επίσης, καθώς ο σολωμός έχει Ω3 και ο κουρκουμάς αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.)=

 

 

Για 2 άτομα (1 αρκούδα)

 

 

Υλικά:

φρέσκος σολωμός σε φιλέτο,

περίπου 400 γρ. χυμός από 1 λεμόνι (ή και 2 αν σας αρέσουν τα όξινα)

1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

σγουρό μαρούλι πλυμένο και χοντροκομμένο

για τη σάλτσα

1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό

1/2 κουτ. γλυκού κουρκουμά (λέγεται και turmeric)

2 κουτ. σούπας άνιθο ψιλοκομμένο

1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

 

 

(εννοώ νεογέννητη αρκούδα)

 

Διαδικασία:

Τοποθετούμε το σολωμό σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Αν έχει δέρμα δεν μας ενοχλεί γιατί αφαιρείται εύκολα μετά το ψήσιμο. Περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο και ύστερα πασπαλίζουμε με αλάτι. Ψήνουμε για 10-15' σε φούρνο με αντιστάσεις ανάλογα με το επιθυμητό ψήσιμο. Αν σας αρέσει καλοψημένος πρέπει να γίνει ροζ και να ροδίσει ελαφρά η επιφάνειά του -προσοχή όμως να μην "στεγνώσει". Παράλληλα ετοιμάζουμε την σάλτσα ανακατεύοντας όλα τα υλικά. Όταν ο σολωμός είναι έτοιμος τον βγάζουμε από το φούρνο αφαιρούμε την πέτσα (αν υπάρχει) και σερβίρουμε σε δυο πιάτα συνοδεύοντας με τη χοντροκομμένη σαλάτα και την σάλτσα. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και καλή μας όρεξη!

 

Το σκέτο μαρούλι είναι ιδανικό για να "απορροφά" τα λιπαρά του σολωμού και να μας δροσίζει παρέα με το γιαούρτι. Αν είναι για αρκούδα μην βάλετε μαρούλι! 

 

:-)

(1) Σχολιάστε
(1) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ
Christiana
01.07.2011 | 09:59
Πολύ μου άρεσε αυτό με την αρκούδα! χι χι