Σούπα κολοκύθας

www.petros-syrigos.com

 

Υλικά:

1 κιλό κολοκύθα, κομμένη σε μικρά κομμάτια 300 γρ πατάτα, κομμένη σε μικρά κομμάτια 4 καρότα 200 γρ. κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες 50 γρ. ελαιόλαδο 450 γρ. ζωμό κοτόπουλο ή λαχανικών 40 γρ. ζάχαρη μαύρη 15 γρ. ξίδι μηλίτη 200 γρ. Σύγκλινο ή μπέικον 200 γραμ. γαρίδες προαιρετικά Αλάτι 40 γρ. σαντιγί, ή κρέμα γάλακτος, ή 3 σταγόνες ανά μερίδα λάδι τρούφας για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση:

Τοποθετήστε  σε ένα ταψί σε θερμοκρασία 180 για 35 λεπτά,την κολοκύθα, τις πατάτες, τα καρότα και τα κρεμμύδια. Σκεπάστε με αλουμινόχαρτο καθώς ψήνετε. Σε μια βαθιά κατσαρόλα σωτάρετε το μπέικον (και τις γαρίδες) και προσθέστε τη μαύρη ζάχαρη και τον ζωμό.Βγάλτε από τον φούρνο και συνεχίστε βάζοντας όλα τα υλικά στην κατσαρόλα μαζί σε μέτρια φωτιά. Φέρτε σε βρασμό και χαμηλώστε τη φωτιά. Αλατίστε και σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσει καλά η κολοκύθα. Προσθέστε το ξίδι. Αλέστε με μπίμερ( ή σε ενα μπλέντερ) τη σούπα πολύ καλά. Για καλύτερη υφή, μπορείτε να την περάσετε από σινουά. Αν δεν πρόκειται να τη χρησιμοποιήσετε άμεσα, την κρυώνετε γρήγορα και τη διατηρείτε στο ψυγείο. 

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ