Πίτσα σπέσιαλ φούρνου

www.petros-syrigos.com

 

Υλικά:

Για τη ζύμη

500γρ αλεύρι δυνατό

350ml χλιαρό νερό

25γρ μαγιά νωπή

1 πρέζα ζάχαρη

4κ.τ.σ. ελαιόλαδο

1 ½ κ.τ.γ. αλάτι

1 κ.τ.γ ρίγανη

 

Για τη σάλτσα ντομάτας

1 ½ κιλό αποφλοιωμένες ντομάτες

2 σκελίδες σκόρδο

¼ φλ.ελαιόλαδο

½ ματσάκι βασιλικό πλατύφυλλο

1κ.τ.σ πελτέ ντομάτας

1κ.τ.γ ρίγανη

αλάτι

 

Για τη γέμιση

1 χωριάτικο λουκάνικο

300γρ τυρί τριμμένο γκούντα

300γρ τυρί τρμμένο έμμενταλ

200γρ τσένταρ

2 πιπεριές κόκκινες ή πράσινες

10 φέτες αλλαντικό(γαλοπούλα,πάριζα)

½ κιλό μανιτάρια στρογγυλά σε φέτες φρέσκα

 

Εκτέλεση

 

Σε ένα μπόλ βάζετε το χλιαρό νερό με τη μαγιά,τη ζάχαρη,το ελαιόλαδο και τη ρίγανη.Ανακατεύετε να διαλυθεί η μαγιά και αφήνετε γαι 10 λεπτά να αφρίσει η μαγιά.Σιγά σιγά ρίχνετε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύετε.Βάζετε σε ενα μπόλ ελαιόλαδο και ρίχνετε εκει μέσα την έτοιμη ζύμη και την σκεπάζετε με μεμβράνη για 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει.Ανοίγετε το φύλλο(αν ειναι μεγάλο για το ταψί σας το χωρίζετε στα δύο και κρατάτε το δεύτερο για άλλη φορά)σε αλευρωμένη επιφάνεια.Αλείφετε το ταψί με ελαιόλαδο και βάζετε τη ζύμη μέσα και απλώνετε να πάει παντού.

 

Για τη σάλτσα ντομάτας

Μέσα σε μια κατσαρόλα τοποθετήστε όλα τα υλικά.Ανάψτε το μάτι και με ενα σύρμα σπάστε τις ντομάτες.Αφήστε τη σάλτσα να βράσει για 20 λεπτά περίπου και όταν πυκνώσει ειναι έτοιμη.

 

Τέλος στο ταψί που έχετε βάλει τη ζύμη,βάλτε4 κ.τ.σ σάλτσα και απλώστε τη.Απο πάνω ρίξτε τα αλλαντικά σας και τα τυριά.Κόψτε τις πιπεριές,το λουκάνικο και τα μανιτάρια σε φέτες και απλώστε να πάνε παντού.Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.Όταν ψηθεί ρίξτε λίγο ελαιόλαδο και ρίγανη απο πάνω.

Υλικά:

Για τη ζύμη

500γρ αλεύρι δυνατό

350ml χλιαρό νερό

25γρ μαγιά νωπή

1 πρέζα ζάχαρη

4κ.τ.σ. ελαιόλαδο

1 ½ κ.τ.γ. αλάτι

1 κ.τ.γ ρίγανη

 

Για τη σάλτσα ντομάτας

1 ½ κιλό αποφλοιωμένες ντομάτες

2 σκελίδες σκόρδο

¼ φλ.ελαιόλαδο

½ ματσάκι βασιλικό πλατύφυλλο

1κ.τ.σ πελτέ ντομάτας

1κ.τ.γ ρίγανη

αλάτι

 

Για τη γέμιση

1 χωριάτικο λουκάνικο

300γρ τυρί τριμμένο γκούντα

300γρ τυρί τρμμένο έμμενταλ

200γρ τσένταρ

2 πιπεριές κόκκινες ή πράσινες

10 φέτες αλλαντικό(γαλοπούλα,πάριζα)

½ κιλό μανιτάρια στρογγυλά σε φέτες φρέσκα

 

Εκτέλεση

 

Σε ένα μπόλ βάζετε το χλιαρό νερό με τη μαγιά,τη ζάχαρη,το ελαιόλαδο και τη ρίγανη.Ανακατεύετε να διαλυθεί η μαγιά και αφήνετε γαι 10 λεπτά να αφρίσει η μαγιά.Σιγά σιγά ρίχνετε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύετε.Βάζετε σε ενα μπόλ ελαιόλαδο και ρίχνετε εκει μέσα την έτοιμη ζύμη και την σκεπάζετε με μεμβράνη για 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει.Ανοίγετε το φύλλο(αν ειναι μεγάλο για το ταψί σας το χωρίζετε στα δύο και κρατάτε το δεύτερο για άλλη φορά)σε αλευρωμένη επιφάνεια.Αλείφετε το ταψί με ελαιόλαδο και βάζετε τη ζύμη μέσα και απλώνετε να πάει παντού.

 

Για τη σάλτσα ντομάτας

Μέσα σε μια κατσαρόλα τοποθετήστε όλα τα υλικά.Ανάψτε το μάτι και με ενα σύρμα σπάστε τις ντομάτες.Αφήστε τη σάλτσα να βράσει για 20 λεπτά περίπου και όταν πυκνώσει ειναι έτοιμη.

 

Τέλος στο ταψί που έχετε βάλει τη ζύμη,βάλτε4 κ.τ.σ σάλτσα και απλώστε τη.Απο πάνω ρίξτε τα αλλαντικά σας και τα τυριά.Κόψτε τις πιπεριές,το λουκάνικο και τα μανιτάρια σε φέτες και απλώστε να πάνε παντού.Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.Όταν ψηθεί ρίξτε λίγο ελαιόλαδο και ρίγανη απο πάνω.

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ