Μπισκότα βουτύρου με σοκολάτα

Μπισκότα βουτύρου με σοκολάτα

 

Υλικά:

250γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

230γρ βούτυρο κερκύρας(σε θερμοκρασία δωματίου)

60γρ ζάχαρη άχνη

200γρ κουβερτούρα

1 βανίλια σκόνη

¼ κ.τ.γ αλάτι

 

Εκτέλεση

Σε μπόλ ανακατεύουμε τα αλεύρι που ήδη εχουμε κοσκινήσει με το αλάτι.Με μίξερ χειρός είτε στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο

να γίνει αφράτο σαν κρέμα για 1 λεπτό περίπου.Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε για 2’ μέχρι να λιώσει καλά.Ρίχνουμε τη βανίλια και τέλος προσθέτουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.Δεν παιδεύουμε πολυ το μείγμα γιατι τα μπισκότα θα γίνουν σκληρά αργότερα στο ψήσιμο.

Κάνουμε το μείγμα μας ενα μπαστούνι τυλίγοντας το με μεμβράνη και το βάζουμε για μια ώρα στο ψυγείο. Προθερμαίνουμε το βούτυρο στους 170 βαθμούς στον αέρα και βάζουμε λαδόκολλα σε δύο λαμαρίνες.

 Το βγάζουμε απ το ψυγείο και κόβουμε στο πάχος που θέλουμε γυρω στα 5-6 χιλιοστά.Ψήνουμε για περίπου 10΄μεχρι να ροδίσουν.

Τα αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν. Λιώνουμε σοκολάτα και βουτάμε τη μία άκρη. Αφήνουμε σε λαδόκολλα να σταθεροποιηθεί. Βάζουμε στο ψυγείο για 10' να σφίξει η σοκολάτα. Τα φυλλάμε σε αεροστεγές κουτί για να μην νοτίσουν.

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ