Σουφλέ κανταϊφι

Σουφλέ κανταΐφι

 

https://www.facebook.com/petros.syrigos.chef/

 

Υλικά

    1    κουτί κανταϊφι  ( 500 γραμμαρίων )

Για τη γέμιση:

170    γραμμάρια έμενταλ

170    γραμμάρια κασέρι

170    γραμμάρια κεφαλογραβιερα

110    γραμμάρια ζαμπόν

150    γραμμάρια μανιτάρια φέτες    

 1    φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο     

2    φλιτζάνια φρέσκο γάλα    

 2    φλιτζάνια κρέμα γάλακτος    

 7    αυγά           

πιπέρι

 

Εκτέλεση

Ξεπαγώστε καλά το Κανταΐφι.

Απλώστε το κανταΐφι στο τραπέζι της κουζίνας και κόψτε σε λωρίδες μήκους 10 εκ. και πλάτους 20 εκ., έτσι ώστε να έχουμε λωρίδες μεγέθους 10 εκ. Χ 20 εκ.

Ρίξτε τα μανιτάρια σε ένα μπωλ με 3 αυγά, τυριά τριμμένα, ψιλοκομμένο ζαμπόν και 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε.

Βουτυρώστε καλά μία λωρίδα κανταΐφι.

Βάλτε 2 κουταλιές γέμιση κατά μήκος της λωρίδας της στενής πλευράς και τυλίξτε σε ρολό το κανταΐφι.

Επαναλάβετε το ίδιο και με τις υπόλοιπες λωρίδες κανταϊφιού.

Βουτυρώστε καλά την επιφάνεια.

Βάλτε τα ρολακια το ένα πλάι στο άλλο σε βουτυρωμένο πυρέξ.

Χτυπήστε 4 αυγά, το γάλα και 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος και περιχύστε το κανταΐφι.

Αφήστε το μία ώρα να φουσκώσει.

Ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 180Ο C για 1 ώρα.

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ