ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ
Βρείτε με στο facebook για περισσότερες συνταγές στο:https://www.facebook.com/petros.syrigos.chef/
ΥΛΙΚΑ:
600γρ ΕΛΑΙΛΟΛΑΔΟ
50γρ ΚΟΝΙΑΚ
160γρ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
200γρ ΖΑΧΑΡΗ
1κτγ ΣΟΔΑ
1κτγ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ
2κτγ ΚΑΝΕΛΑ
2κτγ ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
1100γρ ΑΛΕΥΡΙ ΟΛΑ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 2 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ
ΣΙΡΟΠΙ
1κγ ΝΕΡΟ
1κγ ΖΑΧΑΡΗ
2 κτς ΜΕΛΙ
1 ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΑ
1 ΦΛΟΥΔΑ ΛΕΜΟΝΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το λάδι, το σπορέλαιο, το κονιάκ, την ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το ξύσμα πορτοκαλιού. στο μιξερ.
Διαλύουμε την σόδα στον χυμό και την ρίχνουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε με το σύρμα, ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά να το πάρει το μείγμα.
ψήνω για περίπου 25’ σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160o C αέρα, να ροδίσουν καλά και να γίνουν τραγανά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά, τελείως.
Για το σιρόπι
Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και από την ώρα που θα πάρουν βράση, βράζουμε 3’. Τα βουτάμε στο σιρόπι περίπου 20’’ από κάθε πλευρά. Πασπαλίζουμε με φυστίκι ή καρύδι.