ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

Βρείτε με στο facebook για περισσότερες συνταγές στο:https://www.facebook.com/petros.syrigos.chef/

ΥΛΙΚΑ:

600γρ ΕΛΑΙΛΟΛΑΔΟ

50γρ ΚΟΝΙΑΚ

160γρ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

200γρ ΖΑΧΑΡΗ

1κτγ ΣΟΔΑ

1κτγ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ

2κτγ ΚΑΝΕΛΑ

2κτγ ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ

1100γρ ΑΛΕΥΡΙ ΟΛΑ

ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 2 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ

ΣΙΡΟΠΙ  

1κγ ΝΕΡΟ

1κγ ΖΑΧΑΡΗ

2 κτς ΜΕΛΙ

1 ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΑ

1 ΦΛΟΥΔΑ ΛΕΜΟΝΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 Βάζουμε το λάδι, το σπορέλαιο, το κονιάκ, την ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το ξύσμα πορτοκαλιού. στο μιξερ.

Διαλύουμε την σόδα στον χυμό και την ρίχνουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε με το σύρμα, ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά να το πάρει το μείγμα.

ψήνω για περίπου 25’ σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160o C αέρα, να ροδίσουν καλά και να γίνουν τραγανά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά, τελείως.

Για το σιρόπι

 Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και από την ώρα που θα πάρουν βράση, βράζουμε 3’. Τα βουτάμε στο σιρόπι περίπου 20’’ από κάθε πλευρά. Πασπαλίζουμε με φυστίκι ή καρύδι.

 

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ