Χόμους

Βρείτε με και στη σελίδα μου στο facebook:https://www.facebook.com/petros.syrigos.chef/

ΧΟΥΜΟΥΣ

 ΥΛΙΚΑ

150 γρ ρεβίθια ξερά ή 400 γρ βρασμένα 60 γρ χυμό λεμονιού 60 γρ ταχίνι 1/2 κ.γ. κύμινο σκόνη 1/2-1 κ.γ. αλάτι, μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι ξύσμα από 1/2 - 1 λεμόνι 1/2 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά) μπούκοβο (προαιρετικά) ελαιόλαδο πάπρικα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια με λίγο αλάτι σε μπόλικο νερό για αρκετές

ώρες ή όλο το βράδυ.

Βράζουμε τα ρεβίθια μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε.

Βάζουμε τα ρεβίθια στο μπλέντερ με το χυμό λεμονιού, το ταχίνι, το κύμινο και το αλάτι. Αν είναι πολύ σφιχτό το μείγμα προσθέτουμε λίγο νερό από τα βρασμένα ρεβίθια.

Διορθώνουμε με επιπλέον χυμό λεμονιού, ξύσμα λεμονιού και προσθέτουμε πάπρικα, μπούκοβο και λίγο φρέσκο ελαιόλαδο. Αν μας αρέσει το σκόρδο μπορούμε να προσθέσουμε 1/2 με 1 σκελίδα καθώς χτυπάμε τα υλικά στο μπλέντερ. Μουλιάζουμε τα ρεβίθια με λίγο αλάτι σε μπόλικο νερό για αρκετές ώρες ή όλο το βράδυ.

Σερβίρουμε με ψητές πίτες και κομμάτια ωμών λαχανικών

Σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε χούμους με λιαστή ντομάτα ή χούμους με ελιές προσθέτετε στα παραπάνω υλικά 10 φέτες λιαστής ντομάτας ή 100 γρ ελιές χωρίς κουκούτσι.

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ