Μαρμελάδα κυδώνι

Μαρμελάδα κυδωνιού

 

Υλικά

► 1.000 - 1.100 γραμμ. κυδώνια

►             1.000 γραμμ. ζάχαρη

►                700 γραμμ. νερό

►                  90 γραμμ. χυμός λεμονιού

 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα κυδώνια, αφαιρούμε τα κουκούτσια μαζί με το χονδρό μέρος τη σάρκας και αυτά τα τοποθετούμε μέσα σε ένα τουλπάνι και τα δένουμε.

Κόβουμε τα κυδώνια σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με το νερό και το τουλπάνι.

Τα βράζουμε για 30-40 λεπτά περίπου, έως ότου μαλακώσουν τα κυδώνια.

Με ένα πιρούνι πολτοποιούμε τα κυδώνια μέσα στο ίδιο το νερό τους, αφαιρούμε το τουλπάνι και το στύβουμε για να πάρουμε το χυμό, ρίχνουμε τη ζάχαρη, το λεμόνι, ανακατεύουμε και βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.

Ανά διαστήματα ανακατεύουμε για να μην «πιάσει» το κυδώνι στον πάτο της κατσαρόλας και βράζουμε για 30-40 λεπτά περίπου, έως ότου πάρει σκούρο ωραίο χρώμα και δέσει η μαρμελάδα.

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ